Teknosa, Best Buy Türkiye'yi satın aldı

Nane, Best Buy Türkiye çalışanlarını mağdur etmeyecek şekilde hareket ettiklerini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Teknosa, Best Buy Türkiye'yi satın aldı.

Teknosa'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin, geçtiğimiz şubat ayında Türkiye pazarından çekilen ABD'li Best Buy'ın Türkiye'de faaliyet gösteren iştirakini satın aldığı, Teknosa bünyesine katılan Best Buy'ın 4 bin 200 metrekarelik İzmir ve 3 bin 400 metrekarelik Ankara mağazalarının bu illerde bulunan en büyük Teknosa mağazaları olarak hizmet vereceği bildirildi.

Açıklamada, Teknosa'nın, 2007 yılında da Türkiye pazarından çekilen Alman elektronik perakendecisi Electronic Partners'ın 5 büyük mağazasını devraldığı, Türkiye'ye 2009 yılında İzmir'de açtığı 4 bin 200 metrekarelik mağaza ile giriş yapan ve ardından Ankara'da açtığı mağaza ile yatırımlarına devam eden ABD'li elektronik perakendeci Best Buy'ın ise geçtiğimiz şubat ayında Türkiye pazarından çekileceğini açıkladığı hatırlatıldı.

Çalışanlar mağdur edilmeyecek

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, Best Buy'ın Türkiye'de faaliyet iştirakinin satın alma süreciyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mevcut rekabet ortamı dolayısıyla sektörde konsolidasyon yaşanması kaçınılmaz. Biz de bu noktadan hareketle elektronik perakende sektörünün lideri olarak, satın almalara açık olduğumuzu her fırsatta dile getiriyorduk. Best Buy'ın şubat ayında açıkladığı Türkiye pazarından çekilme kararı sonrasında satın alma ile ilgili karşılıklı görüşmelere başladık. Gelinen noktada anlaşma sağlandı ve Türkiye'deki Best Buy şirketini Teknosa bünyesine kattık.

Yeni satın almalarda bundan sonra da aktif olacağız. 2011 yılında yeni açacağımız mağazalarla, satış alanlarımıza 20 bin metrekare daha ekleyerek liderliğimizi daha da ileriye taşımayı hedeflediğimizi açıklamıştık. Şu anda 70 ilde faaliyet gösteriyoruz. Amacımız yaygınlığımızı daha da artırarak Türkiye'nin her ilinde var olmak."

Yaşanan satın alma süreci sonrasında Best Buy Türkiye çalışanlarını da mağdur etmeyecek şekilde hareket ettiklerini dile getiren Nane, "Bu süreçte eski Best Buy Türkiye çalışanlarını düşünerek planlamamızı yapıyoruz. Best Buy çalışanları ile görüşerek, Teknosa olarak faaliyet gösterecek yeni mağazalarımızda çalışmaya devam etmeleri konusunda teklif ve isteğimizi kendileri ile paylaşacağız. Bizim isteğimiz, mevcut mağazacılık kadrolarını koruyarak hizmet vermeye devam etmek yönünde. Best Buy'ın Türkiye mağazalarının satın alınması Teknosa'nın gücüne güç katacaktır" yorumunu yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir