Tekstil ve hazır giyim ihracatında hedef 20 milyar dolar

Negrin, 2010 sonunda hazır giyim ihracatının 14 milyar, tekstilin ise 6 milyar doları aşabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Türkiye'nin son derece şanslı bir dönemi yaşadığını belirterek, "2010 sonunda hazır giyim ihracatı 14 milyar dolar, tekstil ihracatı 6 milyar dolar, toplam 20 milyar doları aşabilir" dedi.

TGSD Başkanı Cem Negrin, yeni seçilen yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği ilk basın toplantısında tekstil ve hazır giyim sektöründeki gelişmeleri değerlendirerek, yeni dönemde yapacakları çalışmalara değindi.

Uzun bir aradan sonra şubat ayında tekstil ihracatının yüzde 29'luk sıçrayışla 477,5 milyon, hazır giyimin ise yüzde 19,6'lık artışla 1 milyar 148 milyon dolar olarak gerçekleştiğine dikkati çeken Negrin, bu ivmenin artarak devam etmesi için sektörün realitelerini merkeze alan projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin şubat ayında toplam 1 milyar 625 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğine işaret eden Negrin, şöyle devam etti:

"İhracatımızın yüzde 20'sini oluşturan tekstil ve hazır giyim, sektörler sıralamasında yine liderliğe yükseldi. Dünya tekstil ve hazır giyim ticaretine baktığımızda rüzgarın 2009'u büyük sıkıntılarla geçiren Türkiye'den yana estiğini görüyoruz. Bunun sonucunda ihracat rakamları ciddi bir ivme kazanarak yükselişe geçti. Ülke olarak bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Geçen yıl binlerce işletmemiz kapanırken, on binlerce çalışanımız işini kaybetti. Ancak yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye bugün son derece şanslı bir dönemi yaşıyor. 2010 sonunda hazır giyim ihracatı 14 milyar dolar, tekstil ihracatı 6 milyar dolar, toplam 20 milyar doları aşabilir.

Tekstil ve hazır giyimde ihracat, istihdam ve katma değer üretiminde köklü bir değişim dönüşüm için her türlü uygun iklime sahibiz. TGSD olarak siyasi karar vericilerle birlikte bu rüzgarı arkamıza alıp, iyimser ortamı sektörün tamamına yayma arzusundayız. Bunun için her türlü çabayı harcamaya hazırız."

Bu konularda ilginizi çekebilir