TeliaSonera Avrasya'ya Türk başkan

TeliaSonera'nın Avrasya Bölgesi Başkanlığı görevine atanan Kcell Başkanı Veysel Aral, firmanın global stratejisinde söz sahibi olan ilk Türk yönetici oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Kazakistan'ın mobil iletişim pazar lideri olan Kcell'in CEO'luğu yanında Avrasya Bölgesi Başkan Yardımcılığı ve Orta Asya Bölgesi CEO'luğunu yürüten Veysel Aral, TeliaSonera Avrasya Bölgesi Başkanlığı'na atandı.
 
Yurtdışındaki en başarılı Türk üst düzey yöneticilerden biri olan KazakCell CEO'su Veysel Aral, TeliaSonera'nın, Türkiye'yi de içine alan Avrasya bölgesindeki 9 ülkenin; Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Moldova, Nepal, Özbekistan, Tacikistan ve Rusya'nın faaliyetlerinden sorumlu olacak. TeliaSonera'nın grup yönetimi üyesi de olan Aral böylece, TeliaSonera'nın global stratejisinde söz sahibi olan ilk Türk yönetici unvanını da elde etmiş oluyor.  
 
Teliasonera Başkan Vekili Per-Arne Blomquist konuyla ilgili verdiği demeçte "Veysel Aral, Avrasya bölgesindeki en büyük operasyonumuzun CEO'su olarak çok güçlü uluslararası deneyimlere sahip olan, bölgedeki kilit yöneticilerimizden. Geçtiğimiz Aralık ayında da  Londra'da çok başarılı bir halka arz operasyonu gerçekleştirdi. Kendisine grup yönetim ekibine hoş geldin diyorum"  dedi.
 
Eski yönetici 'mobile' yoğunlaşacak
 
Aral'dan önce Avrasya Bölgesi Başkanlığı'nı yürüten Tero Kivisaari, Ekim 2012 yılından bu yana TeliaSonera'nın İskandinav ve Baltık ülkelerini kapsayan ve TeliaSonera Grubu'nun en önemli diğer iş birimini oluşturan Mobil Hizmetler başkanlığını da birlikte yürütmekteydi. Çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırmak amacıyla böyle bir kararın alındığını vurgulayan Blomquist, "İskandinav ve Baltık ülkelerinde değişen iş modelleri nedeniyle artan yoğun data ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor. Bu nedenle organizasyonumuzda böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyduk. Kivisaari'nin görevini devralan Aral'ın sahip olduğu deneyim ve başarılarıyla bu görevi de layıkıyla yürüteceğinden eminim " dedi. 
 
Milyar dolarlık halka arza taşıdı
 
Kazakistan'ın mobil iletişimde pazar lideri olan Kcell'i 5 yıl gibi kısa bir süre içinde dünyanın en büyük borsalarından biri olan Londra borsasında milyar dolarlık halka arz operasyonuna taşıyan Veysel Aral, Kazakistan'ın uluslararası arenalarda da itibarına katkıda bulundu.
  
Aral'ın yönettiği Kcell ulusal ve uluslararası halka arz operasyonu, TeliaSonera'nın bölgedeki liderliğini güçlendirecek, teknoloji kullanımını yaygınlaştıracak ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesi yolunda atılacak önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.
 
Veysel Aral bu yeni sorumluluğu yanında Kcell'deki CEO'luk görevini de İstanbul ve Almati bazlı olarak sürdürecek. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümü mezunu olan 44 yaşındaki Aral, 2007 yılında TeliaSonera grubuna katılmadan önce Ericsson'da çeşitli yönetim kademelerinde görev almıştı. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir