Temsa Global'de CEO Tamer Ünlü oldu

Tamer Ünlü, Temsa Global'deki görevine 25 Ekim 2010 tarihinde başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş. Üst Yöneticiliğine (CEO) daha önce Sabancı Topluluğu bünyesinde görev almış olan Tamer Ünlü getirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Sabancı Topluluğuna 1974 yılında katılan Ünlü'nün, Temsa'nın Adana'da yer alan otobüs fabrikasının kuruluşuna öncülük ettiği ve Toyotasa Türkiye'nin üretim üssünün kurulum aşamasında aktif olarak görev aldığı belirtildi.

Toyotasa üretim faaliyetinin Sabancı Grubu'ndan ayrılmasıyla birlikte Toyota Türkiye'de çalışmalarına devam eden ve çeşitli yönetim kademelerinde görev alan Tamer Ünlü'nün, 2007 yılında Toyota Türkiye Genel Müdürlük görevine atandığı dile getirilen açıklamada, Ünlü'nün 1 Temmuz 2010'dan bu yana  Toyota Türkiye'de kıdemli danışman olarak görev yaptığı kaydedildi.

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Tamer Ünlü'nün Temsa Global CEO'su olarak atanması ile ilgili değerlendirmesinde, "Tamer Bey otomotiv sektörünün en tecrübeli, bilgili ve başarılı isimlerinden biridir. Kendisi Sabancı Topluluğuna 1974 yılında katılmıştır ve Grubumuzda çok önemli görevler üstlenmiştir. Tamer Bey'in liderliğinde Temsa'nın çok başarılı olacağına inanıyorum. Kendisine başarılarının devamını dilerim" dedi.

Tamer Ünlü'nün, Temsa Global'deki görevine 25 Ekim 2010 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir