Tencere-tava davası açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş'ta bir kadının, Gezi Parkı olayları sırasında tencere tava çalarak gürültü çıkardığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu komşusu hakkında, "Kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçundan dava açıldı. 

Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi Fulya Deresi Sokak'ta oturan Hilal K, Gezi Parkı olayları sırasında aynı apartmanda üst katta oturan komşusunun balkonda tencere tava çalarak gürültü yaptığı gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu.

Şikayet üzerine tencere tava çalan Filiz D. ile çocukları Onur A. ve Tuğçe A. hakkında ''Kişilerin huzur ve sükununu bozmak'' suçundan 1'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.  

"Psikolojim bozuldu"
Hilal K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gezi Parkı olayları başladığında, 02.00 sıralarında gürültüyle uyandığını anlatarak, şöyle devam etti: 

"Başbakan'a hakaret ediyorlardı. 'Uyan Türkiye' diye bağırıyorlardı. Sokakta 100 daire var. Ama 10 daire tencere tava çalıyordu. Çok endişe duydum. Bir an 'İç savaşa doğru gidiyoruz' diye düşündüm. Psikolojim bozuldu dünyam değişti. Bu 3-4 gün devam etti. Hergün 21.00'den 22.00'ye kadar tencere tava çalmaya başladılar.  Olayların olduğu bir gece yine 02.00 gibi tencere tava çalmaya başladılar. O saatte tekrar başlayınca sabrım taştı. Komşuma, 'Neden tencere tava çalıyorsunuz. Rahatsız ediyorsunuz' diye bağırdım. 'İçeri gir' diyerek, yüzüme toprak attılar. En son balkonuma sular aktığını gördüm. Mutfağıma sular girdi. Filiz A'yı uyarınca hakaret etti. Sonra kızı da bana hakaret etti. Beni tehdit ettiler. Bunun üzerine şikayette bulundum. Savcılığa ifade verdim. Herhalde onların da ifadelerini almışlar. Mart ayında davası görülecek. Pek bir ceza verileceğini zannetmiyorum ama en azından bunu sineye çekmemiş oldum. Bu yaptıklarının tabii ki bir cezası olmalı. Psikolojim üzerinde de baskı kuruldu. Psikilojim bozuldu, halen normalleşemedim." 

Hilal K'nın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Filiz D. ile çocukları Onur A. ve Tuğçe A. hakkında, ''Kişilerin huzur ve sükununu bozmak'' suçundan 1'er yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.