”Terör örgütü, 'yıkılmadım' demek istiyor olabilir”

DSP Genel Başkanı Sezer, İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin olarak görüşlerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin olarak "Terör örgütü, 'ben varım, yıkılmadım, ayaktayım' demek istiyor olabilir. Ama herkes bilmeli ki Türkiye'yi de kimse yıkamaz. Türk devleti ayakta kalmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Sezer, İzmir programı kapsamında, patlamada ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Patlamada evleri zarar gören Sabır Apartmanı sakinlerinin, yetkililerden bilgi alamadıklarını söylemeleri üzerine Sezer, konuyla ilgileneceğini dile getirdi.

Zeki Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk insanının yüreğini yakan saldırıyı lanetlediğini belirterek, şöyle dedi:

"Devletin, terör konusunda gerekli tedbirleri alabilecek bir yapıyı ortaya koyması gerekiyor. Terör örgütü, geçmişte de bu tür eylemlerde bulunurdu. Şimdi 'ben varım, yıkılmadım, ayaktayım' demek istiyor olabilir. Ama herkes bilmeli ki Türkiye'yi de kimse yıkamaz. Türk devleti ayakta kalmaya devam edecektir."

11 Eylül saldırısı ile Irak'ın işgalinin ardından bölücü terör örgütünün teknolojiyi daha çok kullanır hale geldiğini, bunun düşündürücü olduğunu ifade eden Sezer, Kuzey Irak'taki durumun çok iyi saptanarak, gereğinin yapılmasının büyük önem arz ettiğini kaydetti.

 

"Zararlar karşılanmalı"

DSP lideri Zeki Sezer, saldırıda yaralananlara acil şifa dilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Burada saldırı nedeniyle mağdur olan esnaf ve mahalle halkı var. Onların mağduriyetlerinin derhal giderilmesi gerekiyor. Evler oturulamaz durumda. Yaşamak için gerekli yere ihtiyaç var. Derhal bu zararların karşılanacağı şekilde hareket etmek gerekiyor. Bugün gördüm ki sabahtan bu yana hiçbir kamu görevlisi buraya gelmemiş. Dün yapılan tespitlerin gereğinin derhal yapılması için çalışıldığından bugün buraya gelemediklerini düşünüyorum. Bu çalışmanın sonucunu hemen bu akşamdan itibaren görmek istiyorum. Yetkililerle de bu konuyu görüşmeye çalışacağım."

Sezer, daha sonra, Bozyaka'daki Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçerek, burada tedavi gören yaralıları ziyaret etti.