Terör tehdidi kruvaziyer limanını vurdu

İstanbul Karaköy Limanı, kış aylarının gelmesiyle sessizliğe büründü. Bu durumun en büyük nedeninin soğuk hava ve dünyadaki terör tehdidi algısı olduğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da binlerce yolcusuyla gelen dev kruvaziyer gemilerini görmeye alıştığımız Karaköy limanı bugünlerde sessizliğe büründü. Kış ile birlikte kruvaziyer turizminin ölü sezonda bulunulması bunda en büyük etken. Ancak dünyada yaşanan terör tehdidi yüzünden yolcu sayısının azalması, bazı gemi şirketlerinin İstanbul’u rotalarından çıkarmaları nedeniyle yeni sezonda eski günlere dönülüp dönülmeyeceği, cevabını bahar aylarında bulacak. 

Dünya çapında yaklaşık 14 milyon kişinin seyahat ettiği lüks gemilerle yapılan Kruvaziyer turizmi, geçtiğimiz yıllarda bazı büyük şirketlerin İstanbul’u ana liman etmeleriyle hızlı bir yükselişe geçmişti. Ancak Dünya’da yaşanan terör tehditleri yüzünden yolcu sayılarının azalması, bazı büyük kruvaziyer gemi şirketlerinin İstanbul’u rotalarından çıkarmaları olumsuz etkisi göstermeye başladı. Türkiye’nin en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan İstanbul Karaköy Limanı da yaşanan kış aylarının da etkisiyle  bu gelişmelerden payını aldı.

Geçtiğimiz yıllarda birbiri ardına onlarca zengin turistin dev yolcu gemileriyle geldiği Karaköy Limanı'nda büyük bir hareketlilik yaşanıyordu.

Ultra lüks gemilerle gelen turistler özellikle Kapalıçarşı ve Taksim esnafı için büyük gelir kaynağı oluşturuyorlar.