Teröre lanet yağdı!

Dağlıca'da düzenlenen terör saldırısı, ülke genelinde protesto edildi. Gerginliğin yaşandığı Ankara'da ise 2'si polis 5 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bölücü terör örgütü PKK'nın mensupları tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesi  Dağlıca bölgesinde düzenlenen hain saldırı, Türkiye'nin birçok şehrinde protesto edildi. 

İstanbul'daki taksiciler konvoy oluşturdu

İstanbul'daki taksiciler, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısını protesto için konvoy oluşturdu.  

Türk bayrağı astıkları araçlarıyla Üsküdar İskele'de bir araya gelen taksi sürücüleri, otomobillerinden inerek, İstiklal Marşı okudu, terörü lanetleyen sloganlar attı.

Daha sonra Beylerbeyi, Harem ve Kadıköy'e giden taksicilere,  vatandaşlar da destek verdi.  

8-094.jpg

Başkent'te silahlı kavga: 2'si polis 7 yaralı

Dağlıca'da 16 askerin şehit edilmesi, Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde bir grup tarafından protesto edildi. Protestocuların bazı evlere ve araçlara zarar vermesi üzerine mahalleli ile çıkan ve silah seslerinin de duyulduğu kavgada 2'si polis 5 kişi yaralandı.

Terör saldırısı, Ankara'nın Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerinde protesto edildi.  Keçiören'de bir grup, Türk bayrakları ve sloganlarla daha önce terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan bir askerin Fatih Caddesi'ndeki evine yürüdü. Bazı vatandaşlar da Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde terör örgütünü lanetledi.

Yenimahalle'de Jandarma Alay Komutanlığı yakınlarına gelen kalabalık bir grup, İstiklal Marşı okuyarak terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kızılay Güvenpark'ta toplanan gruplar ise dev Türk bayrağı açtı.

Antalya ve Isparta'da vatandaşlar saldırıyı kınadı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Isparta ve Antalya'da protesto edildi. 6 Mart Caddesi'nde toplanan bir grup, sloganlar atarak Mimar Sinan Caddesi'ne yürüdü.

HDP tabelaları yakıldı

Dağlıca'da 16 askerin şehit olması,  Sakarya'da kalabalık bir grup tarafından protesto edildi. Bir grup, HDP İl binasındaki tabelaları indirerek caddeye attı. Binaya Türk Bayrağı asılırken, caddeye atılan tabelalar da yakıldı.

1111-021.jpg

Kumluca'da 200 araçlık konvoy

Kumluca Belediyesi Günay Sahil Tesisleri önünde toplanan yaklaşık 200 araçlık konvoy, Ahmet Aliağa Bulvarı, 50. Yıl Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı, Gödene Caddesi'nden geçti.

Konvoya, yol kenarında ve binalarda bulunan vatandaşlarda da alkışlar ve ellerindeki bayraklarla destek verdi.  

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. 

antalya_protest.jpg

Terör saldırısı Kocaeli'de protesto edildi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Kocaeli'de protesto edildi.  

İzmit Cumhuriyet Parkı ve Merkez Bankası önünde toplanan 2 grup çeşitli sloganlar attı, İstiklal Marşı okudu.

Saldırıyı protesto için Fethiye'de motosiklet ve otomobillerle konvoy düzenlendi.

Fethiye Motosiklet Kulubü'nün sosyal medya aracılığıyla duyurduğu etkinlik için Pürşahbey Caddesi'nde toplananlar, Türk bayrağı asılı otomobil ve motosikletlerle Atatürk Caddesi'nden Beşkaza Meydanı'na ulaştı. 

Vatandaşlar, burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. 

5-186.jpg

 

Kaynak: AA - DHA