Terörle mücadele yeni dönem başlıyor

Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katılımıyla toplandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katılımıyla toplandı.

Bakan Atalay, İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında toplanan Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Atalay, yapılan bu ilk toplantı ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın çalışmasının kurumsal bazda başlamış olacağını söyledi. Müsteşarlığın yaptıkları ve yapacaklarının bu toplantıda ele alınacağını ifade eden Atalay "Çok farklı bir çalışması olacak. Daha analizci, daha derinlemesine bakışla ve çok boyutlu bakışla terörle mücadele stratejilerinin geliştirilmesinde hükümete yardımcı olacak, tekliflerde bulunacak" dedi. Atalay ayrıca Müsteşarlığın ilgili kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlama görevini yürüteceğini de sözlerine ekledi.

Özel hudut birlikleri

Atalay, özel hudut birlikleriyle ilgili çalışmanın gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki bir soruya ise "O farklı bazda çalışılıyor. Burada belki konuşmalar içinde gündeme gelebilir ama onun çalışması zaten sürüyor" sözleriyle yanıt verdi. Bakan Atalay, bu konuda gelinen noktanın sorulması üzerine "Onu ben açıklamayayım. Onu hem Milli Savunma Bakanımız hem Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımız zamanı gelince açıklar. Ama o konuda çalışma sürüyor. Ben şu anda o konuda ileri bir ifadede bulunmak istemiyorum" diye konuştu.

"İçişleri, istihbarat bilgisi vermedi"

Atalay yaşanan son terör saldırılarında İçişleri Bakanlığı'nın istihbarat bilgisi verdiğine ilişkin haberi değerlendirirken "Bazen basında bilgiler çıkıyor. Mesela dün bir gazetede İçişleri Bakanlığından üst düzey yetkili 'işte biz bilgi vermiştik' falan... İçişleri Bakanlığıyla ilgisi yok. İçişleri Bakanlığından hiç öyle bir bilgi verilmedi onu da burada ifade etmiş olayım" dedi.

Üst düzey terör toplantısı

Bu arada Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na İçişleri Bakanı Atalay'ın yanısıra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Kudret Bülbül, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve diğer yetkililer katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir