Tesla'dan ev tipi akü: Powerwall

Ürettiği lüks elektrikli otomobillerle tanınan Amerikan Tesla firması Los Angeles kentinde yeni ürünü ev tipi aküleri tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yüksek performanslı elektrikli araçlarıyla bilinen enerji firması Tesla'nın yeni hedefi konutlar. Zira Tesla yeni enerji ürünü duvara monte edilebilen ev akülerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Uzmanlar doğrudan Türkçe anlamı 'Duvardaki Güç" olan Powerwall'un yok satacağını düşünüyor. 

Tesla CEO'su Elon Musk, Powerwall'un tanıtımını yaparken şöle konuştu:

"Enerjiyi depolayıp istediğiniz zaman kullanın"

"Gökyüzünde sahip olduğumuz füzyon reaktörümüz var. Adı: Güneş...Güneş enerjisi fosil yakıtına olan bağımlılığımızı sona erdirmenin en iyi yolu. atmosfere yaydığımız Karbonmonoksit gazıyla korkunç sonumuzu hazırlıyoruz.Güneş geceleri ışıldamıyor. Powerball'daki güneş panneleriyle enerjiyi depolayıp istediğinzi zaman kullanabiliyorsunuz"

Şarj edilebilen lithium-ion "Powerwall" adıyla müsemma duvara monte edilebiliyor. Ve konuttaki gerekli elektrik enerjisini doğa dostu bir biçimde sağlıyor. Yaz sonunda İlk olarak ABD piyasasına sürülecek Powerball'un iki modeli bulunuyor. Fiyatları ise 3,500 ila 3,000 dolar.

tesdla.jpg

Elon Musk Tesla'nın inovatif bir enerji şirketi olduğunu açıkladı

"Faturaları yüzde 25 düşürecek"

Tesla Yönetim kurulu başkanı Kimbal Musk ise powerwall hakkında şunları söyledi:

"Powerwall tüketicilerin elektrik faturalarını minimum yüzde 25 oranında düşürecek. Güneş enerjisiyle çalışan aküler fosil enerjisine olan bağımlılığı azaltacak. Bu ihtiyacımız olan gelecek." dedi. 

Hisseleri uçurdu

Powerball'un satış potansiyeli ve yatırımcıların konu hakkındaki spekülasyonlarıyla birlikte Teslanın hisseleri yüzde 20 artttı. Tesla önümüzdeki hafta 2015 yılı ilk çeyrek gelirini açıklayacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir