Tezcan: Boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyeceğiz

CHP boşalan belediye başkanlıklarına seçimde aday göstermeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, istifa eden belediye başkanlarını hatırlatarak, “Biz bundan önce İstanbul’da belediye meclisinde yapılan seçimde belediye başkan adayı göstermiştik. Dün genel başkanımız ‘millete gidelim’ çağrısını yapmıştır. Bu nedenle artık bu kaosu kesin olarak çözecek yer millet olacağından bundan sonraki belediye meclislerinde, bu sebeple boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyeceğiz” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan MYK’nın gündemini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Tezcan, bugün Türkiye nüfusunun yarısının seçilmemiş belediye başkanları tarafından yönetildiğini anlatarak, “Bir kısmı kayyumlarla görevden el çektirilmiştir, bir kısmı da şantaj ve tehditle istifa ettirilerek görevden el çektirilmiştir. Hani milli irade, nerede milli irade? Milli irade sadece konjonktürün size uygun olduğu dönemde kullanılacak bir ifade midir? Milli irade demokrasinin özü değil mi? Demokrasinin özü milli irade. Madem böyle bir kaos var, millet el koysun. Bu kaosun çözüm yolu milletin meseleye el koymasıdır. Bunun için de gelin yerel seçimleri erkene alalım. Madem ki Türkiye’nin bir yarısı seçilmemiş belediye başkanlarıyla yönetiliyor, madem ki bunun sebebi sizsiniz, madem ki sizin OHAL rejiminiz Türkiye’yi bu noktaya getiriyor o zaman milletin iradesine göre çözelim. Gelin anayasayı değiştirelim. Yerel seçimlerin erkene alınması imkanını getirelim ve yerel seçimleri erkenden yapalım bitsin bu kaos. Herkes tedirginlikten kurtulsun. Sen de kurtul. Milletin yarısı seçmediği belediye başkanları tarafından yönetilmek zorunda kalmasın. Dün genel başkanımız bu çağrıyı yaptı. Biz bu çağrıyı tekrar ediyoruz. Bakıyoruz cevap yok çağrımıza. Niye kaçıyorsunuz? Sandıktan niye korkuyorsunuz? Sandık çağrısı geldi, perde arkasına girdiler. CHP örgütü olarak hazırız. Bugün MYK’da da ağırlıklı olarak bu konuyu konuştuk. Türkiye'nin bu kaostan çıkışının yolu seçimdir. Seçim istiyoruz. Sandıktan kaçmayın” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceğini açıkladığına değinen Tezcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bursa açıkladı istifa etti. Biz bundan önce İstanbul’da belediye meclisinde yapılan seçimde belediye başkan adayı göstermiştik. Dün genel başkanımız ‘millete gidelim’ çağrısını yapmıştır. Bu nedenle artık bu kaosu kesin olarak çözecek yer millet olacağından bundan sonraki belediye meclislerinde, bu sebeple boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyeceğiz."