Tezcan: Vatandaşın tek tek ayağına gideceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, “16 Nisan'a kadar Türkiye'nin her bölgesinde vatandaşın tek tek ayağına gideceğiz ve tek tek anlatacağız” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, halk oylaması sürecinde 16 Nisan'a kadar Türkiye'nin her bölgesinde vatandaşın tek tek ayağına gideceklerini söyledi.

Tezcan, partisinin Nevşehir teşkilatınca il genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi almak ve partililerle buluşmak üzere Gülşehir ilçesine geldi.

Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Tezcan, "Referandum süresi içinde 16 Nisan'a kadar Türkiye'nin her bölgesinde vatandaşın tek tek ayağına gideceğiz ve tek tek anlatacağız." dedi.

CHP il teşkilatları tarafından çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü, vatandaşlarla birebir görüşmeler yaptığını aktaran Tezcan, 'hayır' oylarının daha çok olduğu yönünde tespitler bulunduğunu öne sürdü.

Tezcan, şöyle konuştu:

"Vatandaş bu meselenin bir siyasi parti seçimi gibi değil, doğrudan ülkenin geleceği ile ilgili rejim sorunu olduğunu fark etmiş. Önümüzde bir referandum var, anayasa değişikliği halka soruluyor ama vatandaşın bunun içeriği ile ilgili bilgi sahibi olmaması için ne yazık ki iktidar elinden gelen çabayı gösteriyor. Bugünkü referandum sürecine Türkiye'de 'evet' demek serbest. 'Evet' kampanyasının bütün devlet imkanlarından sınırsız bir şekilde yararlanıldığı, 'hayır' demeninse yasaklandığı bir tabloyla gidiyoruz. Sonuç ne olursa olsun, Nevşehir'de gördüğüm tablonun güzelliği 'hayır' kampanyasının engellenmesine ilişkin bütün çabalara rağmen vatandaş ısrarla 'Biz tek adam rejimi istemiyoruz' diyor. Alanda gördüğümüz en önemli konu şu, herkes tek adamın hata yapabileceği kaygısı, endişesi üstüne yoğunlaşmış durumda."