Tezkerenin süresi uzuyor

Arınç, 17 Ekim 2011'de süresi dolan sınır ötesi harekat tezkeresinin Bakanlar Kurulu'nda imzalanarak TBMM'ye gönderildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 17 Ekim 2011'de süresi dolan sınır ötesi harekat tezkeresinin Bakanlar Kurulu'nda imzalanarak TBMM'ye gönderildiğini açıkladı. Arınç, tezkere kapsamında kara harekatının gündeme gelip gelmeyeceği konusunda ise "İstenilen yetkinin sınırlarını tezkere Meclis'e intikal ettiğinde göreceğiz" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bülent Arınç, hükümete sınır ötesi harekat yapabilme imkanı tanıyan tezkerenin Bakanlar Kurulu toplantısında imzalandığını söyledi. Arınç, tezkerenin yetki süresinin 17 Ekim'de sona ereceğini hatırlatarak "Biraz önce Bakanlar Kurulu tezkeresi imzalandı. Yarın umuyorum ki TBMM'ye gönderilecektir ve 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlamasıyla Meclisimizin ilk gündemine alacağı konulardan birisi, 17 Ekim 2011 tarihinden itibaren 1 yıl daha Kuzey Irak ve mücavir alanlarda terörle mücadele kapsamında kara harekatı yapılabilmesiyle ilgili tezkeremiz imzalanarak TBMM'ye gönderilmiştir" diye konuştu.

Arınç, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakanlar Kurulu'nda kara harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulunup bulunmadıkları konusunda bir soruya Arınç, "Geçtiğimiz yıl çıkarılan ve halen devam eden yetki içerisinde ne varsa şimdi önümüzdeki günlerde çıkacak olan tezkere içinde de aynı yetkiler var. Yani terörle mücadele gerektirdiği taktirde Kuzey Irak ve mücaviri diye sınırlandırılan yetki, süresi ve sorumlulukları da tezkerede açıkça belirtilmiş olan konu, bu konudaki azmimizi kararlılığımızı göstermektedir. Yetki ile ilgili Tezkeremiz TBMM'ye intikal ettiğinde sizin de bilginiz dahilinde olacaktır. Oradaki tarihleri ve istenen yetkinin sınırlarını beraber göreceğiz" yanıtını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir