TFF'nin yeni başkanı Demirören

TFF Başkanlığına 221 oyla Yıldırım Demirören seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yıldırım Demirören başkanlığa seçildi. TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören, ''Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
Ankara'daki JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanı Yalçın Karadeniz, yapılan oylama sonucunda geçerli 229 oyun 221'ini alan Yıldırım Demirören'in TFF'nin yeni başkanı olarak seçildiğini bildirdi. Yıldırım Demirören TFF'nin 41. başkanı oldu.
Başkan olarak ilk konuşması
TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören, ''Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
Genel kurul toplantısında sonuçların açıklanmasının ardından delegelere yönelik bir teşekkür konuşması yaptı.
Konuşmasına, genel kurula kadar TFF Başkanlığını vekaleten yürüten Hüsnü Güreli'ye teşekkür ederek başlayan Demirören, şunları söyledi:
''Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu gemide her beraberiz. Bu gemiyi de sizlerin desteğiyle düzlüğe çıkaracağız. Ne karar alırsak alalım sizlerle paylaşarak alacağız. Allah mahçup etmesin, bir yola çıktık. Zorluklar aşılmak için vardır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun.''
Konuşmasının ardından TFF'nin 41. başkanı Yıldırım Demirören salonda tebrikleri kabul etti.
Yönetim kurulu ile denetleme kurulu da belirlendi
TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda Yıldırım Demirören'in başkanlığa seçilmesinin ardından, yönetim kurulu ile denetleme kurulu da belirlendi.
Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu asil ve yedek listesi, kullanılan 219 oydan geçerli olan 216 oyun tamamını alarak göreve geldi.
Denetleme kurulu da, kullanılan 220 oydan, geçerli 217 oyun tamamını aldı ve göreve getirildi.
Demirören'in Yönetim Kurulu asil ve yedek listesi ile Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim kurulu asil üyeler:
Servet Yardımcı, Mehmet Ufuk Özerten, Arif Koşar, Fethi Heper, Ergün Tekin, Hakan Kanık, Cengiz Zülfikaroğlu; Mehmet Baykan, Selim Koray, Taylan Üner, Faruk Öksüz, Mustafa Beyazlı, Talat Yılmaz, Edip Eren
Yönetim kurulu yedek üyeler:
Ali Rıza Koç, Mete Düren, Necdet Ali Ateş, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Emre Alkin, Zafer Tırpançeker, Cevat Ay, Mustafa Yolbulan, Ayhan Erdem, Mustafa Küçükmeral, Akın Şatıroğlu.
Denetleme kurulu asil üyeler:
Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar, Birol Acar
Denetleme kurulu yedek üyeler:
Kazım Çalışkan, Tayyip Yaşar, Rafet Kalkan, Mustafa Öcalan, Veysel Ekmen
Dik duruşumuzu devam ettirdik, Genel Kurul'a katılmadık
Öte yandan Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, yaptığı açıklamada, ''Kulübü şike davasına karışan Demirören'le ilgili tavırlarında bir değişiklik olmadığını'' ve tek liste ile gidilen seçimlere Bursaspor delegeleri olarak katılmadıklarını belirtti.
Bursaspor Kulübü'nün haklarını koruma adına bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yoğun bir şekilde çalışacaklarını dile getiren Koç, ''Biz baştan beri Yıldırım Demirören'in adaylığına karşı olduğumuz için dik duruşumuzu devam ettirdik ve Genel Kurul'a katılmadık. Kongreye 8 delege ile gitmiştik. Demirören'in tek aday kalması ile kongreden ayrıldık. Bursaspor bu konu ile ilgili duruşunu aynı şekilde sürdürmektedir'' diye konuştu.
Koç, bundan sonra da Bursaspor'un haklarının korunması yönünde gerekli her adımın atılacağını sözlerine ekledi.
Galatasaraylı delegeler de oy kullanmadı
TFF Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Bursaspor'un ardından Galatasaraylı delegerin de oy kullanmadığı bildirildi.
Yıldırım Demirören'in başkanlığa seçildiği genel kurulda, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın toplantıya katılmayacaklarını açıklamasının ardından, Galatasaraylı delegelerin de salona girmelerine rağmen oy kullanmadıkları öğrenildi.
Yeşil-beyazlı kulübün delegeleri gibi sarı-kırmızılı kulübü temsil eden delegelerin de genel kurul sonuçlanmadan otelden ayrıldıkları bildirildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir