TGS yurt dışına açılmayı hedefliyor

TGS Yer Hizmetleri Genel Müdürü Özçelik, 2011 yılında 10,8 milyon euro yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TGS Yer Hizmetleri AŞ (Turkish Ground Services) Genel Müdürü Bayram Özçelik, en büyük hedeflerinin kalite ve standartları oluşturduktan sonra yurt dışına açılmak olduğunu bildirdi.

TGS Genel Müdürü Özçelik, genel müdür yardımcıları Uğur Aksoy ve Kartal Özçakır ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

THY ve Havaş ortalığı ile kurulan TGS'nin 5.480 çalışanıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Antalya'da 6 havalimanında faaliyette bulunduğunu ve THY ile birlikte 9 havayoluna yer hizmeti verdiğini söyledi.

"Bir yıldır faaliyette olan şirketin THY ve Havaş gibi iki önemli kurumun hafızasını taşıdığını" belirten Özçelik, TGS'nin dinamik yapısıyla dünyanın en büyük yer hizmetleri firmalarından biri olduğunu ifade etti.

Kaliteli ve güvenlik bir yer hizmeti sunma hedefinde olduklarını söyleyen Özçelik, ''Kuruluşumuzdan bugüne 68 milyon liralık yatırım yaptık. 2011 yılında ise 10,8 milyon euro yatırım yapmayı planlıyoruz'' dedi.

Kaliteli ve standart bir hizmet sunabilmek için eğitime büyük önem verdiklerini anlatan Özçelik, amaçlarının havaalanlarında yer hizmetleri için havayolları tarafından IATA adına yapılan bir denetim programı olan ISAGO standartlarını yakalamak olduğunu vurguladı.

''TGS'nin en büyük hedefi kalite ve standartları oluşturduktan sonra yurt dışına açılmak'' diyen Özçelik, bunun 2011 veya 2012 yılı içerisinde gerçekleşebileceğini belirtti.

Özçelik, 2010 yılı sonuna kadar yaklaşık 270 bin sefere hizmet vereceklerini, 2011 yılında ise 310 bin sefere hizmet vermeyi planladıklarını ifade ederek, ''2010 yılı tahmini ciromuz 140 milyon lira, 2011 yılında ise 200 milyon lira ciro hedefliyoruz'' diye konuştu.

Yer hizmeti şirketi Havaş'ın aynı zamanda TGS'nin de ortağı olduğunu belirten Özçelik, rekabeti, fiyat düşürerek değil, kaliteli hizmet üreterek yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir