The İstanbul Veliefendi Koç'un arsasında yükselecek

YDA Group ve Kuruluş İnşaat'ın yapacağı The İstanbul Veliefendi projesi, yarından itibaren satışa sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zeytinburnu Veliefendi'de Koç Grubu'na ait arsa üzerinde YDA Group ve Kuruluş İnşaat tarafından projelendirilen ve inşaatına başlanan The İstanbul Veliefendi projesi, yarından itibaren satışa sunulacak.

Projenin yüzde 40'ı Koç Grubu'na kalırken, YDA Group bu proje ile The İstanbul Veliefendi projesinin karşısında yaptığı, Kiptaş'ın kentsel dönüşüm projesi "Sahil Park"a da kaynak sağlayacak.

The İstanbul Veliefendi'de 14 katlı 15 blok ve 35 katlı bir de rezidans yer alıyor. Konutların metrekaresi ortalama 5 bin, rezidansların ise 6 bin lira.

486 dairenin yer alacağı projede 1 artı 1'den 4 artı 1'e kadar çeşitli tipte daire seçenekleri bulunuyor. 210 bin metrekare inşaat alanı olan projenin 12 bin 500 metrekarelik ticaret alanında 42 adet ticari ünite yer alıyor. Proje, 48 bin metrekare peyzaj alanına sahip.

YDA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projeyi yarından itibaren satışa sunacaklarını belirtti.

Ortaklık yapısına ilişkin soruları da yanıtlayan Arslan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Kuruluş İnşaat ile iş ortaklıkları olduğunu, burada ana hissedar olarak bulunduklarını söyledi.

Bu projenin hemen karşısında, kentsel dönüşüm kapsamında 640 konutluk "Sahil Park" projesini yaptıklarını ifade eden Arslan, "Kaba inşaatı bitti. O konutların finansmanını bu projeden sağlayacağız. Şu ana kadar kendi öz kaynaklarımızdan aktardık. Orada 440 konutu Kiptaş'a veriyoruz, ayrıca ticari alanlar da Kiptaş'a ait olacak" dedi.

Projede koç grubuna yüzde 40 pay kalacağını belirten Arslan, daire fiyatlarına ilişkin olarak da "Birinci etap bloklarımız için ortalama metrekare fiyatları 5 bin lira" dedi.

Zeytinburnu'na yatırım yapan yaşadı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu'nun depreme hazırlıkla ilgili pilot bölge olduğunu belirterek, "Farklı dönüşüm projelerimiz oldu. Sümer projesinin karşı tarafta inşaatı devam ediyor, bir aksilik olmazsa bu yılın sonunda bitecek. The İstanbul Veliefendi projesinden elde edilecek gelir, karşı tarafın finansmanını da sağlayacak. Sümer mahallesinde 1.300'e yakın bir bölgeyi belirledik, KİPTAŞ Genel Müdürümüz ile o bölgedeki daire sahipleriyle bir yıl süren toplantılar yaptık ve projeye başladık" dedi.

Zeytinburnu'ndan gayrimenkul alanların karlı çıkacağını ifade eden Aydın, Zeytinburnu'nun İstanbul'un son yıllarda en çok değerlenen bölgesi olduğunu kaydetti.

Aydın, "Zeytinburnu metrekare fiyatı 2 bin lira ile 12 bin lira arasında değişen daireler üretmektedir. Zeytinburnu, 10 yıl öncesinde İstanbul'un en ucuz bölgelerinden biriydi, şu anda İstanbul'un en pahalı bölgelerinden biri, gelecekte çok daha değerli olacak. Zeytinburnu'na yatırım yapan kazanır" diye konuştu.

Kuruluş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar da, "Biz Kuruluş İnşaat olarak onlar da YDA Group olarak birlikte çalışıyoruz. Hüseyin beyle ilk projemiz ama inşallah arkası da gelecek, İstanbul'a güzel eserler kazandıracağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir