THK, Bakü'de temsilcilik açıyor

THK, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de temsilcilik açıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Türk Hava Kurumu (THK) Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de temsilcilik açıyor.

THK Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım, THK ve THK Üniversitesi olarak Azerbaycan'da temsilcilik açmak için bir heyet ile Bakü'ye geldiklerini belirterek, Azerbaycan'daki ilgili kurumlar ile THK arasında işbirliği çalışmalarını başlatmak istediklerini ifade etti.

Yıldırım, THK ve Azerbaycan'daki ilgili kurumlar arasında yapmayı planladıkları işbirliği çalışmaları kapsamında, Azerbaycan'da amatör havacılık faaliyetlerinin daha çok gelişmesini sağlayacaklarını, yetkililerin izni ile de havacılığa ilgi duyan Azerbaycanlı öğrencilerle Türk öğrencilerin paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat gibi alanlarda eğitimleri Türkiye'de vermek istediklerini ifade etti.
THK Üniversitesi'nin 2011 yılında kurulduğunu, üniversitenin verdiği eğitimlerde havacılık alanında pilot, mühendis ve teknik personel yetiştirdiğini hatırlatan Yıldırım, Azerbaycan'daki gençlerin de bu imkanlardan yararlanmasını istediklerini söyledi.

THK Üniversitesi'nden eğitim alacak her iki ülke gençlerinin Türkiye ve Azerbaycan'da rahatlıkla iş bulabileceklerini kaydeden Yıldırım, "Üniversitemizin eğitim İngilizce olarak yapılmaktadır ve biliyorsunuz dünyadaki havacılık lisanı da İngilizcedir. İngilizce ve Türkçe dünyada çok yaygın olarak kullanılıyor. Biz de üniversitemizde bu eğitimi veriyoruz. Gençlerimize de bu eğitimi vermek istiyoruz" dedi.

Yıldırım, ilk etapta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de THK temsilciliği açmayı planladıklarını, daha sonra ise Azerbaycan'da belirlenecek gençlere THK Üniversitesi'nde eğitim vermeyi planladıklarını söyledi.
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da yaptığı açıklamada, THK Genel Başkanı Yıldırım öncülüğünde Bakü'ye geldiklerini, temaslar kapsamında THK ve THK Üniversitesi temsilciliğini açmayı planladıklarını ifade ederek, "Önümüzdeki dönemden itibaren Bakü'de işletme yüksek lisans eğitimlerine başlamayı düşünüyoruz. Bu kapsamda da ön hazırlıklara başlayacağız" diye konuştu.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
THK