THY, Dakka seferlerine başladı

THY, 171. uçuş noktası olarak Bangladeş'in başkenti Dakka'ya tarifeli sefer düzenlemeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DAKKA -  Filosuna kattığı geniş gövdeli uçaklarla uzun mesafeli uçuşlarını artıran Türk Hava Yolları (THY), 171. uçuş noktası olarak Bangladeş'in başkenti Dakka'ya tarifeli sefer düzenlemeye başladı.

THY'nin, İstanbul çıkışlı olarak 171. uçuş noktası olan Dakka'ya ilk sefer, Airbus A-330 tipi "Şanlıurfa" adlı uçakla gerçekleştirildi. THY Uzak Hatlardan Sorumlu Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam, karşılama töreni sonrasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul-Dakka seferlerinin pazar, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere, haftada dört gün gerçekleştirileceğini açıkladı.

Uçuşların tamamının, geniş gövdeli Airbus A-330 tipi uçaklarla yapılacağını kaydeden Sağlam, THY'nin uçuş noktalarını her geçen gün artırdığını, Dakka seferleri ile THY'nin 171. uçuş noktasına ulaştığını söyledi.

Sağlam, Bangladeş'in yolcu transferi bakımından önemli bir ülke olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dakka, gelişen uçuş ağımız için önemli bir hat. Dakka 11 milyon nüfusu ile her geçen gün büyüyor. 26 Aralık 2010-31 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul'dan Dakka'ya gerçekleşecek seyahatler için biletler, gidiş-dönüş tüm vergiler dahil 590 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Uçuşlardaki doluluk oranlarına göre sefer sayısını artırabiliriz."

THY olarak, 2011 için yeni hedefleri olduğunu da dile getiren Sağlam, "Çok yakında yeni uzun mesafe uçuşlarımız başlayacak. ABD ve Uzakdoğu'da yeni uçuş noktaları açacağız. Ocak ayında Vietnam, Çin'de Guangzhou ve Mart'ta da ABD'nin Los Angeles kentine seferlerimiz başlayacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir