TİB'deki takipsizlik kararına itiraz

Sincan Mahkemesi, TİB'deki ikinci inceleme sırasında engellemede bulunulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA -  Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki (TİB) ikinci inceleme sırasında engellemede bulunulduğu iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada verdiği takipsizlik kararına itiraz etti.
Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, kendisine ve derneğe ait telefonların ve bilgisayar yazışmalarının dinlenip izlendiği iddiasıyla MİT, Emniyet ve TİB görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusuna ilişkin takipsizlik kararı vermiş ancak Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Başsavcılığın takipsizlik kararını kaldırmıştı. Mahkeme, soruşturmayla ilgili  TİB'de inceleme yapılmasını da talep etmişti.
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, bu soruşturma kapsamında TİB'de yapılan ikinci incelemede, Eminağaoğlu'nun numaralarıyla ilgili verilerin yedeklenme işleminin engellendiği gerekçesiyle TİB Başkanı Fethi Şimşek, Teknik Daire Başkanı ve MİT temsilcisi hakkında, "adli soruşturmayı engelleme" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Başsavcılık, suç duyurusuyla ilgili soruşturmada "kovuşturmaya yer olmadığına" karar vermişti.
Edinilen bilgiye göre, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Başsavcılığın bu kararına itirazda bulundu.
Bu konularda ilginizi çekebilir