TİM: Çift haneli artıştan mutluyuz

Büyükekşi, "Ağustos'ta hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatı otomotivi geçerek ihracat şampiyonu oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ağustos ayında ihracatın yeniden çift haneli artış kaydettiğini belirterek, "Otomotiv sektörü yanı sıra hazır giyim ve konfeksiyon sektörü de güzel bir ay geçirdi. Bu gelişmeler bizi mutlu etti. Ağustos'ta hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatı otomotivi geçerek ihracat şampiyonu oldu" dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı Ağustos ayı ihracat rakamlarının açıklandığı toplantıda sektörle ilgili görüşlerini dile getiren TİM Başkanı, ihracat ile döviz kuru arasındaki ilişkiyi değerlendirirken Merkez Bankası'nın kur politikası konusunda görüş bildirmeleri ve eleştiride bulunmalarının doğal karşılanması gerektiğini söyledi.

Büyükekşi "Bu konuda şikayetlerimiz varsa, eleştirilerimiz varsa, çözüm önerilerimiz varsa bunu elbette kamuoyu ile paylaşacağız. Konunun tüm muhataplarına meselenin ciddiyetini aktaracağız. Bugüne kadar böyle davrandık. Bundan sonra bunu yapmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de hiçbir zaman kırıcı bir üslup kullanmadık. Her zaman yapıcı eleştiriler getirdik. Eleştirdiğimiz noktalarda pek çok sayıda çözüm önerisini de ortaya koyduk. Biz kurlar konusunda ortak bir çözüm bulunmasından yanayız" diye konuştu.

MB Başkanı Yılmaz TİM'e gelecek

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı TİM'e davet ettiklerini ve 17 Eylül tarihinde ihracatçı birlik başkanları ve yardımcıları ile bir toplantı düzenleyeceklerini açıklayarak şöyle devam etti:

"Sayın Yılmaz bu toplantıya katılacak. Kendisine birebir olarak kur ile ilgili yaşadığımız sorunları anlatma fırsatı bulacağız. Kendilerine çözüm önerilerimizi anlatacağız.

Kendileri de bizlere görüşlerini paylaşacak. Türkiye'nin geleceği için en güzel çözümü bulacağımıza inanıyoruz. İhracatçılarımız Türkiye'nin ihracatçıları. Merkez Bankamız Türkiye'nin Merkez Bankası. Hepimiz aynı gemideyiz. Hepimiz ülkemizin geleceği için çalışıyoruz. Ortak menfaatimiz Türkiye. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bu önemli konuda ortak bir konsensüse varacağımıza tüm kalbimle inanıyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir