TİM: İhracatçı KOBİ'ler desteği etkili kullanmalı

Büyükekşi, "Bugün açıklanan KOSGEB'in iki destek programı ile isteklerimiz karşılanmış oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – KOBİ'lere yönelik yeni destekleri olumlu karşıladıklarını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçı KOBİ'lerin desteği etkili kullanması gerektiğini vurguladı.

Özellikle İhracat Kredi Destek Programına ihracatçıların başvurmalarını istediklerini belirten TİM Başkanı, şöyle devam etti:

"İşletmelerimiz 200 bin dolara kadar bir kredi kullanabiliyorlar. İşletmeler, KOSGEB Veri tabanında olmak şartıyla 17 bankadan bir tanesine başvurarak bu krediyi kullanabiliyorlar. Hem ihracat yapan hem de ihracat yapma taahhüdünde bulunabilecek şirketlerimiz bu destek programına başvurabilirler. Firmalarımız taahhüt ettikleri ihracat kadar kredi kullanabilecekler.

 

KOSGEB'in faizin dörtte üçünü karşılaması ve destek sistemi bankalar üzerinden kurmasını hem işletmelerimizin daha hızlı bir şekilde krediye ulaşmasını hem de kamu kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Kredinin her türlü kamu alacağını ödemek için de kullanılabilmesi işletmelerimize kolaylık sağlayacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir