TİM TV yayın hayatına başladı

TİM TV web televizyonu olarak yayına başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "İhracattaki başarımızın temelinde pazar çeşitlendirmesi vardır. İhracatsız Türkiye’nin büyümesi hayaldir" dedi.

TİM TV'nin yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Çağlayan,  tüm ihracatçıları bir araya getiren Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yayına geçecek olan televizyonun ihracatçılar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye’nin bol bol ihracata ihtiyacı olduğunu ve Türk ihracatçılarının bunu en iyi şekilde gerçekleştirdiğini belirten Çağlayan,  ihracatın yanında  inovasyaon,  Ar-Ge,  tasarım ve markalaşmaya da gereken  önemin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Türkiye’nin son 10 yılda kabuk değiştirdiğini, siyasi istikrarın ekonomik başarıyı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Çağlayan, “İhracatı bir hayat felsefesi yapmaya çalışıyoruz. Özel sektör ile  kamu diyalogunu en iyi şekilde gerçekleştirmeye büyük özen gösteriyoruz. Birlikte ve beraber koşuyoruz. Amaç, ülkemizi 2023 Türkiye’sine başı dik, alnı açık taşımak.  Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesine yükselmiş bir Türkiye istiyoruz. Bunun için  500 milyar dolar ihracat hedefi koyduk. Bunları yapmak için yola çıktık” diye konuştu.  

Çağlayan, özel sektör ve kamunun 2023 hedefleri için el el ele verip birlikte yürüdüğünü belirterek, geçen  yıl 152,5 milyar dolar ihracat yapıldığını, bu yıl da 158 milyar doların yakalanmasına gayret edildiğini  ifade etti.

 Dünyadaki krize rağmen Türkiye’nin hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini anlatan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Türkiye 4 yıldaki pazar çeşitlendirmesini iyi yapmasaydı bugünkü ihracat rakamlarına ulaşılamazdı. Pazar çeşitlendirmesi bize büyük bir avantaj sağladı. Türkiye pazar payında görülmemiş bir mucizeyi gerçekleştirdi. İhracattaki başarımızın temelinde pazar çeşitlendirmesi vardır. Önemli bir başarı hikayesi yazdık. İhracatsız Türkiye’nin büyümesi hayaldir."

Çağlayan, ekonomik gelişmenin Türkiye’yi  her kesin konuştuğu bir ülke haline getirdiğini belirterek,  başarının Türk şirketlerinin ve iş adamlarının yurt dışındaki itibarını artırdığını ve iş adamlarına özgüven kazandırdığını söyledi.

Türk ihracatçısının dünyada ayak basmadığı yer kalmadığını vurgulayan Çağlayan,  tüm dünyada Türkiye’nin ekonomik başarısını konuşulduğunu bunun da Türkiye’ye  birçok anlamda değer kattığını ifade etti. 

Çağlayan, artık Türk işadamlarıyla birlikte Amerika’ya gittiğinde heyete pasaport bile sorulmadığını bunun da Türkiye’nin başarısı olduğunu dile getirerek, “İşte Türkiye’nin geldiği durum bu.  Amerika’ya IMF’den borç alan değil borç veren bir ülke olarak gittik” dedi.  

TİM TV'ye büyük görevler düştüğünü belirten Çağlayan, şunları kaydetti:

“TİM televizyonundan bazı beklentilerim var. Mutlaka ihracatçılarımıza pazar çeşitliği konusunda hedefler verin. İhracatın zor ve meşakkatli bir iş olmadığını, doğru pazarlara doğru şekilde gidilirse bu işin karının zevkli olacağını en iyi şekilde gösterin.”

-"TİM TV,  TİM’in kamuoyuna açılan yeni kapısı olacak"

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de gelişen bilgi toplumu sayesinde yalnızca içerik değil, içerik ile görüntü sinerjisinin de giderek önem kazandığını belirterek,  görsel medya ve televizyon yayıncılığının öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

Bilginin, doğru haberin, ihracatçılara ve ihracatla ilgili tüm aktörlere, doğru zamanda, doğru mecralarla hızlı bir şekilde ulaştırılmasını önemsediklerini belirten Büyükekşi, şöyle konuştu:

“Çünkü bu yaklaşımın bizi, 2023 için koyduğumuz devasa hedeflere bir adım daha hızlı ulaştıracağına inanıyoruz. Bu noktadan hareketle TİM TV projesini hayata geçirme kararı aldık. TİM TV’yi hayata geçirirken de uzun vadeli stratejilerimizle uyumlu bir proje olmasına büyük önem verdik. Çünkü Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalayacak gerekli büyümeyi sağlaması için bilgi ve iletişim teknolojilerinin güçlendirilmesini çok önemsiyoruz.”

Büyükekşi, TİM TV’nin, bir web televizyonu olarak yayın yapacağını belirterek,  “TİM’in kamuoyuna açılan yeni kapısı olacak. Üretimden, ihracata, yatırımdan istihdama, Türkiye ekonomisinin kalbinin atacağı bir merkez gibi faaliyet gösterecek” dedi.

TİM TV’de, Türkiye ve dünya gündemine yön verenlerin başarı hikayeleri, ihracatçı birliklerinden gelen haberler, uzman yorumları, sektör ve ülke analizlerinin yer alacağını anlatan Büyükekşi, sadece ulusal değil, Reuters tarafından sağlanacak uluslararası veriler ve analizlerin de izleyicilerle paylaşılacağını kaydetti.