Times Meydanı'nda İsrail'e protesto

Amerikalılar, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- New York'taki dünyaca ünlü Times Meydanı'nda toplanan Amerikalılar, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etti.

Hemen her dakika dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistlerle dolu olmasıyla ünlü Times Meydanı, bu kez İsrail'i protesto gösterilerine sahne oldu.

Amerikalılar, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı kınadı. Eyleme katılanların çoğunluğunu Amerikalılar oluşturdu.

Arapça ve İngilizce "Sessiz kalmayacağız" yazılı tişörtler giyen göstericiler ellerinde "İsrail'in cinayet işlemesine izin vermeyin", "Özgür Gazze", "Filistinliler adalet istiyor", "İsrail bir kez daha silahsız sivilleri öldürdü" yazan dövizler taşıdı.

Times Meydanı'ndaki turistler sık sık eylemcilerin fotoğraflarını çekerken, araçlarıyla caddeden geçen Amerikalılar da zaman zaman korna çalarak, İsrail'i protesto edenleri destekledi.

New York polisinin eylem sırasında meydan çevresinde geniş güvenlik önlemi alması dikkati çekti. Yaklaşık 3 saat süren gösteri, protestocuların dağılmasıyla sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir