TİSK, 'küresel krizde Türkiye'yi anlatacak

'Küresel İş Krizi Zirvesi'nde AB, OECD, ILO, Dünya Ticaret Örgütü, uluslararası işçi ve işveren örgütleri üst düzey katılımcılarla temsil edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, 98. ILO Uluslararası Çalışma Konferansı kapsamında çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı "Küresel İş Krizi Zirvesi"nde, küresel kriz sonrasında Türkiye'de yaşanan gelişmeleri ve alınan önlemleri anlatacak.

Küresel ekonomik krizle birlikte dünya genelinde artan işsizlik oranları ve yaşanan ekonomik gelişmeler, Uluslararası Çalışma Konferansı bünyesinde yarın başlayacak ve 2 gün sürecek zirvede ele alınacak.

Birçok ülke zirveye hükümet, işçi ve işveren kesimlerinden üst düzey katılım sağlayacak. Çeşitli uluslararası örgütlerin başkanları ve üst düzey yöneticileri de zirvede yer alacak.

Zirveye katılacak isimler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen bulunuyor.

Bazı ülkelerin başbakan düzeyinde katılım göstereceği zirvede, AB, OECD, ILO, Dünya Ticaret Örgütü, uluslararası işçi ve işveren örgütleri de üst düzey katılımcılarla temsil edilecek.

Zirvede "Kriz Döneminde Ulusal İş Gündeminin Yönetimi", "İş Krizine Vurgu İçin Küresel ve Bölgesel Koordinasyon", "Koordinasyon, Kalkınma, İş Birliği ve Küresel İş Krizi" ve "Kriz Dönemlerinde İş Yerinde Haklar, Sosyal Diyalog ve İşletmenin Korunması" konularında paneller gerçekleştirilecek.

Zirve kapsamında, Brooking Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, "Koordinasyon, Kalkınma, İş Birliği ve Küresel İş Krizi" başlıklı oturumda bir konuşma yapacak.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik de Brezilya, Rusya işveren örgütleri başkanları ile birlikte konferansta işveren örgütleri adına konuşacak.