TL, Cumhurbaşkanı ile rahatladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

Türk Lirası'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sonrasında ciddi bir rahatlama görülüyor. Erdoğan’ın konuşmasının ivedi olarak bir hükümetin kurulması yönünde olması piyasalarda bu konudaki endişelerin kaybolmasına neden oldu. Söz konusu rahatlama USDTRY’de kendini gösteriyor. 

USDTRY kısa vadede 2.7230 seviyesinde izlediğimiz desteği de kırdı ve mevcut durumda 2.7050 seviyesindeki boşluk oluşturan destek seviyesi izleniyor. 

Piyasalarda şu anda bir koalisyon hükümetinin kurulacağı fiyatlanıyor. Erken seçim belirsizliği şimdilik oldukça gerilemiş görünüyor. İlerleyen günlerde bununla ilgili somut adımlar ve açıklamalar fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. 

İlk etapta 2.7050 desteğinin altına inip inmeyeceği izlenebilir. Eğer USDTRY kurunda 2.7050 seviyesinin altında kalıcı seyirler oluşursa 2.65 seviyesine doğru aşağı seyir ivmelenebilir. 

Ancak şimdilik 2.7050 desteği izleniyor ve bu seviye üzerinde kaldıkça 2.7050-2.7230 aralığında dalgalanmalar oluşabilir. Bu arada iç gündem piyasaların önceliği arasında ilk sırada olması nedeni ile ABD’den gelen veriler ikinci planda kalabilir. 

Ancak dolarda küresel bir gevşeme oluşması durumunda içerideki yansıması etkili olacaktır. Aksi yönde yani dolardaki güçlenmeler çok aşırı olmadıkça içeride fazla dikkate alınmayabilir. 

Çünkü TL’de seçim sonrası dünyadan oldukça negatif ayrışmış bir köpük bulunuyor. 

taaaaa.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/