TMSF'den Basın Konseyi'ne tepki

TMSF,Basın Konseyi'nin "TMSF,basın özgürlüğüne karşı tavır ve medyayı yeniden dizayn etme çabası içinde" sözleri için açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), "Batık banka patronlarının malvarlıkları olan medya gruplarına el koyan TMSF’yi 'basın özgürlüğüne karşı tavır ve medyayı yeniden dizayn etme çabası içinde' gösteren açıklama üzüntüyle karşılanmıştır" açıklamasında bulundu.

TMSF açıklamasında, Basın Konseyi tarafından yapılan açıklamanın mesnetsiz ve gerçekleri yansıtmadığından kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu hasıl olduğu belirtilerek, "Batık banka patronlarının malvarlıkları olan medya gruplarına el koyan TMSF’yi 'basın özgürlüğüne karşı tavır ve medyayı yeniden dizayn etme çabası içinde' gösteren açıklama üzüntüyle karşılanmıştır" denildi.

TMSF’nin halkın alacaklarının tahsili noktasında elde ettiği başarıları görmezden gelip batık bankalardan tahsil amacıyla yürütülen çalışmaları farklı siyasi temellere dayandırmaya çalışan açıklamanın, amme alacağını tahsil noktasında gayret gösteren kurum yönetimi ve çalışanlarını derinden yaraladığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuzun medya şirketlerini devralması hukuksal bir zorunluluktan kaynaklanmıştır, medya kuruluşlarındaki yayın politikalarına müdahale etmeden en kısa sürede en yüksek bedellerle satışını sağlaması iddiaların mesnetsiz olduğunu göstermektedir. Fonun amacı, yönetimindeki şirketlerin ve varlıkların en yüksek değerden ve az külfetle satışlarını gerçekleştirerek alacağını tahsil etmektir.  Bilindiği gibi Fon, yönetimini devraldığı medya gruplarının başına mesleki yeterliliği olan, medya sektöründe deneyimli kişilere getirmiş, diğer editoryal değişiklikler medya grup başkanlarının tasarrufuyla gerçekleşmiştir. Fonun, ayrı bir tüzel kişilik olarak faaliyetini devam ettiren bu şirketlerde önceliği, şirketlerin iyi yönetilmesi ve en kısa sürede satışının yapılarak kamu alacağının tahsilidir.

Açıklamada bahsi geçen Fon tarafından devir alınan Digiturk’ün tüzel kişiliği, Fondan ayrı ve bağımsız bir şekilde devam etmektedir. Kurumumuzun Digiturk’ün çalışma ve işletme politikasına herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Şirketin profesyonel yönetim kadrosu bu süreçte görevine devam etmekte olup, kanallar arası bir ayrımcılık yapması söz konusu değildir. TMSF bu güne kadar ki faaliyetlerinde şeffaf davranmaya dikkat etmiş ve kendisine kanunla verilen kamu alacağı tahsil görevini en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olmuştur. Bu görev ve gayret bundan sonra da devam edecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir