TOBB, oto galericileri mahalle arasından çıkaracak

Otomotiv Ticaret Meclisi, sektörün sorunlarına ilişkin çalışmaları topladığı raporda çözüm önerileri sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İkinci el otomobil satışlarının daha kurumsal bir kimlikte yapılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi Başkanı Yüksel Mermer, "Mahalle aralarındaki ikinci el oto galerilerinin kaldırılıp, belli bir yerde toplanması, bir hüviyete kavuşması ve devlete de bir katkı sağlaması için çalışıyoruz" dedi.

TOBB Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi Başkanlığına ikinci dönem seçilen Mermer, yaptığı açıklamada, bu mecliste otomotiv distribütörlerinden, üreticilere, yan sanayicilerden, ikinci el otomobil satıcılarına kadar sektörün her kesiminden temsilcilerinin bulunduğunu, otomotiv sektörünün birbirine bağlantılı olan tüm paydaşlarını içine alan bir meclis olduğunu anlattı.

Mermer, Otomotiv Ticaret Meclisi'nde sektörün sorunlarına ilişkin çalışmalar yapıldığını, sektörle ilgili çözülmesi veya yapılması gereken hangi konu varsa, bunu tartıştıklarını, bir rapor haline getirerek çözümler sunduklarını ve ilgili makamlara gönderdiklerini dile getirdi.

Mecliste tartıştıkları bir konunun da ikinci el otomotiv satışları olduğunu vurgulayan Mermer, ikinci el otomobil ticareti yapanların bu işin bir tarifinin belirlenmesini istediklerini kaydetti.

İkinci el otomotiv ticaretinde bu işin yapılanmasının oluşması gerektiğini vurgulayan Mermer, şöyle konuştu:

"Önüne gelen herkes bu işi yapmamalı. İkinci el otomobil satışlarının daha kurumsal bir kimlikte yapılması için çalışmamız var. Bu işi yapacaklar için belirli kıstasların belirlenmesi ve kayıt altına alınmasının kolaylaştırılması lazım. Bu konuda İçişleri Bakanlığımızın aldığı kararlar var, caddeleri işgal ediyorlar. Bunları bir çatı altına toplamak lazım. Bunların oto centerlarda toplanması lazım.

Mahalle aralarındaki ikinci el oto galerilerinin kaldırılıp, belli bir yerde toplanması, bir hüviyete kavuşması ve devlete de bir katkı sağlaması için çalışıyoruz. Bu oto galerilerinin bir yerde toplanması ve bunların belli bir disipline alınması ikinci el otomobil alan kişileri de rahatlatacaktır. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın almış olduğu kararlar var ama uygulamada zorluk yaşıyoruz. Bu işi yapan bir sürü insan var. Onların kurumsal bir hale gelmesi lazım."

Bu konularda ilginizi çekebilir