Tokat'ın kalkınmasına yoğunlaştık

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Hasan URHAN / Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı

Tokat; kardeşliğin, barışın ve hoşgörünün timsali olmuş güzel bir Anadolu şehri. Dünden bugüne bu şehir de yaşayanlar acıyı ve sevinci beraber paylaşıyor. Karadeniz'i, Akdenize bağlayacak bir kavşak niteliğindeki Tokat, iklim avantajıyla bir tarım kenti olma yolunda. Turizm alanında da gelişmeye uygun bir yapıya sahip olan ilimiz Tokat'ın Türkiye'nin ekonomik yapısına katkısı her geçen gün artıyor. 75 üyeden oluşan derneğimiz AKSİAD, çalışkan dürüst ve sosyal sorumluluk bilincine sahip sanayicilerle işbirliği yaparak ülkemizin ve Tokat'ın kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Çağdaş uygarlık hedefini yakalamak için sektörel, yerel ve bölgesel potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çeşitli faaliyetlerde bulunmak, sanayici ve işadamlarımızın sorunlarına sahip çıkarak öncü niteliklerini geliştirmek hedeflerimiz arasında. Özel girişimciliği yaygınlaştırmak, ülke sorunlarına alternatif çözümler üretmek,  büyüme sancısı çeken sanayicilerin ağlarını genişletmeleri ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olmaları için çaba sarfetmek istiyoruz.

Bu çerçevede satış teknikleri, müşteri memnuniyeti, KOSGEB yenilikleri AR-GE destekleri gibi eğitim seminerleri ve ekonomi panelleri düzenleyerek sanayicilerimizin biliçlenmesini sağlıyoruz. İstihdama yönelik de çalışmalarımız var. Dünya Bankası ve İş-Kur işbirliği ile 'Satış Elemanlığı Meslek Edindirme ve Yönetici Asistanlığı Meslek Edindirme Kursları' gibi projelerle işadamlarımıza vasıflı elemanlar kazandırıyoruz. İşadamlarımızı gelişmelerden haberdar etmek adına düzenlenen yurtiçi ve yurtdışı iş geliştirme programlarını duyuruyoruz.

Yapılan ve yapılacak olan her yatırımın meydana getireceği istihdamla Tokat'ın sosyo-ekonomik açıdan daha ileri noktalara taşınmasını sağlayacağının bilincindeyiz. Bu açıdan havaalanımızın hizmet vermeye başlaması bizler için memnuniyet verici olacağı gibi, Tokat'a yatırım yapacak olan yabancılar için de büyük bir  avantaj olacak. Özellikle hava kargo taşımacılığı İlimizde faaliyet gösteren yaş meyve ve sebze üreticilerinin ihracat faaliyetlerinde hızlı teslim açısından büyük öneme saip. Öte yandan sebze ve  meyvenin her türlüsünün yetiştirildiği Tokat'ta kurutma tesislerine de ciddi ihtiyacımız var. Bu noktada tarımsal üretim bölgesi için çalışmalar acil olarak yapılmalı, çiftçilerimiz damla sulama sistemlerini kullanmaları konusunda teşvik edilmeli. Bölgemizde katma değeri yüksek organik ürünler yetiştirilmesi de önem arz eden konular arasında.