Tomsen'den memorandum uyarısı

ECB ve IMF temsilcisi Tomsen Atina'ya "Reformları hızlandırın yoksa memorandum raydan çıkacak" tenkitinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcisi Paul Tomsen, Yunanistan'ın, mali krizden çıkmasına yönelik uyguladığı ekonomik kalkınma programı çerçevesinde başlattığı kurumsal reformların hızlandırılmasını istedi.

Tomsen, The Economist dergisinin Atina'da düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, "hükümetin uyguladığı ekonomik kalkınma programı bazı olumlu sonuçlar getirmekle birlikte, bunların beklenen düzeyde olmadığını" belirterek, "kurumsal reformlara yeni bir soluk getirilmediği takdirde yardım konusunda imzalanan memorandumun 'raydan çıkma' tehlikesinin gözle görülür olduğunu" söyledi.

"Aralarında sağlık alanı ve memur maaşlarının du bulunduğu bazı alanlardaki reformların hızlandırılmaması durumunda, ekonomik durgunluğun memorandumda öngörülenden en az yüzde 1 oranında daha fazla olacağını ve bütçe açının kapatılmasındaki hedefi tutturmanın mümkün olmayacağını" ifade eden Tomsen, "Hükümet için kolay olanlar sona erdi. Bundan sonra zor kurumsal reformlar gerçekleştirme yönüne gitmeli. Reformların hızlandırılması, özellikle kamusal alandaki reformların hızlandırılması büyük önem taşıyor. Bugün varılan noktada, böyle bir hızlanma olmazsa, Yunan hükümeti bütçe açığını azaltmada 2011 yılı için yüzde 7,4'lük bir oran hedeflemesine karşın, bu oranı yüzde 10'un altına indirebilmek zorlaşacak" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir