Top mermisi Akçakale'yi vurdu

Suriye sınırındaki ilçeyi top mermisi vurdu. Patlamada 5 kişi hayatını kaybetti. 2'si ağır 13 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Suriye sınırındaki Akçakale'ye beş gün içinde ikinci kez top mermisi düştü. Olayda 5 kişinin hayatını kaybettiği,  ikisi polis onüç kişinin yaralandığı bildirildi. 

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen bir top mermisinin düştüğü Akçakale sınır kapısının yakınındaki Yenimahalle'de büyük panik yaşandı.

İki çocuğu ile birlikte hayatını kaybetti

Yeni Mahalle'deki Toprak Mahsuleri Ofisi'ne ait lojmanlara isabet eden merminin yarattığı patlamada, 1 anne ile 2 çocuğu hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısının beş olduğu ve ikisi ağır olmak üzere on üç kişinin de yaralandığı bildirildi. 
 
Ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada müdahale yapılan yaralılar, daha sonra Şanlıurfa'ya sevk edildi. Yaralılar arasında bulunan 10 yaşındaki Meryem Timuçin'in sağ ayağından yaralandığı öğrenildi.
 
Bu arada olayın ardından hükümet konağına yürüyen bir grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. Olayları takip eden AA Yurt Muhabiri Rauf Maltaş da grubun eylemi sırasında darbedildi.
 
Suriye tarafından top atışı sesleri olaylarından ardından da devam etti. 
 
Erdoğan danışmanlarını topladı
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale'ye top mermisinin düşmesi olayının ardından bürokratları ve danışmanlarıyla toplantı yapıyor.
Başbakanlık Resmi Konutun'da kabullerinin ardından olaya ilişkin toplantıya geçen Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Şanlıurfa Valisi Celattin Güvenç ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'dan olayla ilgili bilgi aldı.
Başbakan Erdoğan'ın bürokratları ve danışmanlarıyla olayla ilgili toplantı halinde olduğu öğrenildi.
 
 
Davutoğlu Brahimi ile görüştü
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri özel temsilcisi Ahtar Brahimi ile görüşerek, yaşananlarla ilgili bilgi verdi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'den olayla ilgili bilgi almasının ardından telefonla BM Özel Temsilcisi Brahimi'yi aradı.
Brahimi'ye olayla ilgili ayrıntılı bilgi veren Bakan Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nda bürokratlarla toplantı halinde olduğu öğrenildi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, daha önce planlanan bazı programlarını da Akçakale'deki olay sonrası iptal etti.
 
CHP heyet gönderecek

TBMM CHP Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, CHP'nin Akçakale'ye heyet gönderdiği belirtildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun başkanlığındaki heyette İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın yer alacağı bildirildi.
 

"Gerekirse Akçakale'yi boşaltırız"

NTV canlı yayınına bağlanan Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat gerekirse ilçeyi boşaltırız diyerek tedirginliğini dile getirdi. 

Olay yerinden fotoğraflar

[PAGE]

polis-(2).jpg

"Top mermisi 20 metre yakınımıza düştü"
 
Daha önce bölgeye top mermisi düşmesi nedeniyle olay yerine giden AA ekibinden Yasin Dikme, çekim yaptıkları sırada top mermisinin 20 metre kadar yakınlarını düştüğünü söyledi. Top mermisinin patlamasıyla dumanların yükseldiğini belirten Dikme, büyük bir panik yaşandığını ve olay yerinde cesetler gördüğünü anlattı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, olay yeri polis tarafından kordon altına alındı.

polis.jpg
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir