Topbaş'tan 19 Eylül uyarısı

Yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle uyarılarda bulunan Topbaş, İstanbulluları toplu taşıma araçlarını kullanmaya çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim yılının açılması nedeniyle bazı önlemler aldıklarını belirterek, "Özellikle kazı çalışmaları durdurulacak. Toplu taşıma araçlarında ek seferler yapılacak. Pazartesi günü 06.00-13.00 saatleri arasında toplu taşıma araçları öğrencilere hizmet verecek" dedi.

Topbaş, Florya Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 19 Eylül Pazartesi günü okulların açılacağını ve öğrencilerin ders başı yapacağını kaydederek, "Özellikle belediye olarak göreve geldiğimiz günden beri okulların açıldığı hafta itibariyle çok ciddi önlemler aldığımız için ve İstanbulların göstermiş olduğu hassasiyet sebebiyle eğitim haftasında problemler yaşanmıyor" dedi.

İstanbullular'dan, eğitimin başladığı hafta özel araçlarını kullanmamalarını rica ettiğini ifade eden Topbaş, şöyle konuştu:

"Toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Başarılı bir eğitim yılının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuyla ilgili geçmişte olduğu gibi önemli önlemler aldık. Özellikle kazı çalışmaları durdurulacak. Okul çevreleri ağırlıklı olmak üzere. Toplu taşıma araçlarında ek seferler yapılacak. Pazartesi günü 06.00-13.00 saatleri arasında toplu taşıma araçları öğrencilere hizmet verecek. Okul çevresindeki parklanma alanları da ücretsiz bir şekilde parklanmaya imkan verecek. Takriben 12 bin olan servis araçlarına da parklanma için destek vereceğiz."

İstanbul'da 2,5 milyon civarında öğrencinin ders başı yapacağını aktaran Topbaş "Kentte ciddi bir hareketliliğin başlayacağı ve aynı zamanda velilerin heyecan duyduğu bir süreç. Geçmişteki başarılı çalışmalarımızın devamını da bu yıl da göreceğimize inanıyorum. Hayırlı bir eğitim yılı olacak inşallah" şeklinde konuştu.

Anadolu Yakası'na yeni metro hatları geliyor

Topbaş, Üsküdar-Ümraniye metro hattının ihalesinin yapıldığını, 22 kilometrelik 16 istasyonlu bir hat olacağını bildirdi.

Tekliflerin alındığını, gerekli değerlendirmenin yapılacağını vurgulayan Topbaş, şunları söyledi:

"38 aylık bir süre içinde tamamlanmasını hedefe koyduğumuz önemli bir sistem devreye girecek. Anadolu yakasında günde takriben 700 bin yolcu taşıyacak bir kapasite görülmekte. Metro sistemi devreye girdiğinde Üsküdar'dan binen bir insan Çekmeköy'e, Sancaktepe'ye kadar olan mesafeyi 24 dakikada alacak.

Yeni bir hat çalışmamız var. O da Beşiktaş'tan Mahmutbey'e kadar olan, yani Çağlayan'ı Kağıthane'yi Alibeyköy'ü içine alan bir sistem olarak düşünüyoruz. Gaziosmanpaşa'dan geçecek, Tekstilkent ve Mahmutbey'e gidecek olan 24 kilometrelik, ihale aşamasında olduğumuz bir çalışma var. Onun da ihalesini bu yıl gerçekleştiriz diye düşünüyorum."

Topbaş, Ulaştırma Bakanlığının da ihale aşamasına getirmeye çalıştığı bir proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bakırköy Bahçelievler istikametle, Beylikdüzü'ne gidecek olan hat ile Bağcılar'dan (24 kilometre) Kirazlı Bakırköy-İDO iskelesi hattın ihale çalışmaları yapılmakta . Böylece İstanbul'a çok ciddi anlamda ulaşım sistemleri devreye sokuluyor. Metrobüs çalışmamız bu yıl itibariyle Beylikdüzü'ne yetişecek inşallah. Böylece metrobüs hattı günde 1 milyon insan taşıyan önemli bir sistem, dünyaya model olacak önemli bir sistem olarak İstanbul'a hizmet verecek."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir