Topbaş'dan Kabataş meydanı açıklaması

İBB Başkanı Topbaş, "Kabataş Meydan Düzenlemesi" projesi kapsamında toplu ulaşım araçlarının birbirine entegre edileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Tanıtım Töreni"nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, her dönem belediye bütçesinin yaklaşık yüzde 55'ini ulaşıma ayırdıklarını, kentteki önemli düğüm noktalarından Kabataş'ta yeni bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Uzun yıllardır bu proje üzerinde çalıştıklarını, çalışmanın yapılacağı alan ve civarındaki tüm tarihi eser ve çevreye yönelik detaylara dikkat edildiğini ve ilgili kurumlarla gerekli görüşmelerin yapıldığını dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:

"Trafikte raylı sistem, deniz, kara hepsini birbirine entegre etmek çok önemli. İşte bu düğüm noktalarından birisi burası. Çünkü Taksim'den bir feniküler geliyor Kabataş'a. Tramvay da buraya geliyor. Bir de metro kararı verdik. Beşiktaş üzerinden Bağcılar'a kadar, daha sonra Kabataş'tan Şişhane altına, sonra da Sarıyer'e kadar sahilden gidecek bir metro... Diğer tarafta deniz hareketliliği var. Karşı tarafta aynı şekilde Beykoz'a, Ümraniye tarafına giden bir metro. Marmaray var. Ciddi bir buluşma noktası var. İşte bunların birbirine bağlanması gerekiyordu."

Denizin altından yaya geçişi 

Çalışmaların tamamlanmasıyla söz konusu alanda, günde yaklaşık 1 milyonluk bir insan hareketliliği olacağını, denizin altında yaya geçişi bulunan bir tüp geçit de düşündüklerini ifade eden Topbaş, "Bu geçiş içinde bisikletlerle, elektrikli araçlarla, yürüme bantları ve alanlarla 2 kilometrelik bir yürüme aksı olacak." dedi.

Proje kapsamında bir otopark yapılmasının planlandığını, projeyle Kabataş'a gelecek gemi, tekne, vapur oranının da yüzde 80 artacağını, iskelede deniz araçlarına yakıt verecek bir de istasyon oluşturulacağını dile getiren Topbaş, projenin 2018 sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini, proje maliyetinin ise 500 milyon lira civarında olacağını bildirdi.

Metrobüste ring dönemi başlıyorMetrobüste ring dönemi başlıyor

Bu konularda ilginizi çekebilir