Topluma 'bilinçli ilaç kullanmayı' aşılayacak

'Akılcı İlaç Kullanımı' konusunda sorumluluk üstlenen Abdi İbrahim, kampanyayla uzun dönemli toplumsal fayda hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geride bıraktığımız 2011 yılında yüzde 10 büyüyerek pazardan yüzde 8 pay alan Abdi İbrahim, 100. yılında yürüteceği "Akılcı İlaç Kullanımı" kampanyasıyla toplumsal farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyor.

Akılcı İlaç Kullanımı'nın toplum sağlığı ve ülke ekonomisi için taşıdığı önemden hareketle hayata geçirilen kampanyanın tanıtımı için, Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut ve Abdi İbrahim CEO'su Candan Karabağlı tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

İlaç kullanımı konusunda farkındalığın oluşmasında hekim ve eczacı kadar, bu konuda hizmet veren sektörün de desteğinin büyük önem taşıdığına işaret eden Barut, "Bu noktada Abdi İbrahim olarak 100. yılımıza girerken; toplum sağlığı ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan bu konuda sorumluluk üstlenmeyi memnuniyetle görev kabul ediyoruz. Başlattığımız 'Akılcı İlaç Kullanımı' Kampanyası ile bu konudaki sorunların ortadan kaldırılması için toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kampanya ile uzun dönemli toplumsal fayda hedefleniyor

Abdi İbrahim CEO'su Candan Karabağlı da ilaç kullanımında davranış değişikliği yaratmak ve bilinçli ilaç kullanımını yaygınlaştırmak hedefiyle hayata geçirdikleri kampanya ile hem sağlık alanında hem de ekonomik alanda uzun dönemli toplumsal fayda yaratacak etkinlikleri kapsayan bir platform oluşturmak istediklerini söyledi.

Karabağlı, "Kampanyanın sonunda ne kadar çok insanda 'İlaç almadan önce doktor kontrolünde olmalıyım ve eczacıya danışmalıyım; dost tavsiyesiyle hareket etmemeliyim,  ilacımı tavsiye edilen sürede ve dozda kullanmalıyım, son kullanma tarihi geldiğinde de atmalıyım' şeklinde bilinç oluşturabilirsek kendimizi başarılı sayacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir