Toprak Akrilik 4.4 milyon dolara satışta

TMSF, Toprak Akrilik Küvet ve Kuşadası ile Denizli AVM'nin ticari ve iktisadi bütünlüğünün satışı için ihale açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, "Toprak Akrilik Küvet" ve  "Kuşadası" ile "Denizli Alışveriş Merkezi'nin Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışı için ihale açtı.

İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak yapılacak.

TMSF tarafından, Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. amme borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulunun kararı ile oluşturulan, Toprak Akrilik Küvet Ticari ve İktisadi Bütünlüğünde muhammen bedel 4 milyon 400 bin dolar olarak belirlendi.

İhalede katılımcılardan 440 bin dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhale, 24 Ağustos 2011 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak. Açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra açık artırma aşamasına geçilecek.

Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 26 Ağustos 2011 tarihinde saat 15.00'te TMSF'de gerçekleştirilecek.

Katılımcılar şartnameyi bedeli karşılığı TMSF'den temin edebilecek.

Kurulun 12 Mayıs 2011 tarihli kararı ile oluşturulan Toprak Akrilik Küvet Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçluya ait olup 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkul tahsis hakkı, menkuller (makina, teçhizat, demirbaş) ve markalar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satılacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Toprak Kağıt Sanayi A.Ş. ile Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. amme borçlularından oluşturulan, Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satacak.

Muhammen bedeli 31 milyon 400 bin lira olarak belirlenen ihalede 3 milyon 140 bin lira tutarında geçici teminatı bedeli alınacak.

İhale, 23 Ağustos 2011 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak ihalede açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra açık artırma aşamasına geçilecek.

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahipleri arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 26 Ağustos 2011 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

Katılımcılar şartnameyi bedel ödeyerek TMSF'den temin edebilecek.

Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü borçlulara ait olan ve Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Hacıfeyzullah Mahallesi, Çukurçeşme mevkiinde, 734 ada, 5 numaralı parselde kayıtlı 28 bin 852,83 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile 951 ada, 112 numaralı parselde kayıtlı 35 bin 67,85 metrekare yüzölçümlü, 7 adet dubleks mesken niteliğindeki taşınmazların bir araya getirilmesinden oluşuyor.

TMSF, Denizli AVM'nin  ticari ve iktisadi bütünlüğünü satacak

Öte yandan TMSF, Denizli Alışveriş Merkezi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğünü satmak üzere ihale açtı.

TMSF tarafından EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. amme borçlusundan haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden Fonun kararı ile oluşturulan, Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 50 milyon dolar muhammen bedel üzerinden satılacak.

İhalede katılımcılardan 5 milyon dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhale 16 Ağustos 2011 tarihinde saat 11.00'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek olup kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Satış komisyonu şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 19 Ağustos 2011 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de yapılacak.

Söz konusu ihaleye katılmak isteyenler şartnameyi bedel ödeyerek TMSF'den temin edebilecek.

Kurulun 17 Şubat 2011 tarihli kararı ile oluşturulan, Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Denizli ilinde bulunan EGS Park Denizli Alışveriş Merkezinin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen Denizli 1. Bölge, Kayaköy (Bozburun) Mahallesi, Köycivarı mevki, 236 ada, 2 parselde bulunan 58 bin 853 metrekare arsa vasıflı ve 3 parselde bulunan 224 bin 512 metrekare ondokuz adet işyeri ve arsası vasıflı gayrimenkuller ve demirbaşlar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeler ve bu sözleşmelerden doğan ancak başlı başına iktisadi değeri olmayanlar da dahil olmak üzere diğer tüm mal, hak ve varlıklardan oluşuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir