Toprak, TMSF Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

Toprak, bir röportajında kendisine ve Danıştay 13. Dairesi üyelerine hakaret ettiğini öne sürdüğü TMSF Başkanı Gül hakkında dava açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- İş adamı Halis Toprak, bir röportajında kendisine ve Danıştay 13. Dairesi üyelerine hakaret ettiğini, yargılamayı etkilemeye çalıştığını öne sürdüğü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ercan Şakir Gül hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar tarafından hazırlanarak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Şakir Ercan Gül'ün 7 Temmuz 2010 tarihinde bir gazetede yayınlanan röportajında, "Deniliyor ki 'neden borcunu 10 yıl ödemeyen, bir sürü olayın içinde olanlarla anlaşıyorsunuz.' Bizim ilişkide olduğumuz insanların hangisi düzgün ki?" şeklinde beyanın yer aldığı kaydedildi.

Röportajın içeriğine göre, "düzgün olmamakla" suçlanan kişilerin başında Halis Toprak'ın geldiği öne sürülen dilekçede, Gül'ün Danıştay 13. Dairesinin Toprak Center'in, 'gerçek değerinin altında satışa çıkarıldığı kanaatine vararak taşınmazın ihaleyle satışa çıkarılmasına ilişkin işlemin ve ihale şartnamesinin muhammen bedele ilişkin kısmının yürütmesinin durdurulmasına' karar vermesine dair de, "Danıştay kararı ahlaki bir karar değil, vahim bir karar", "Memlekette insaf ve hukuk varsa Danıştayın verdiği karar çıkmazdı", "Sanıyorum Danıştay bu kararın nasıl bir vahim sonuç doğuracağının farkında değil" şeklinde beyanlarda bulunduğuna yer verildi.

Söz konusu karara ilişkin TMSF'nin, Danıştay Genel Kurulu nezdinde itirazda bulunacağı, idari yargılamanın halen sürdüğü belirtilen dilekçede, Gül'ün beyanlarının davanın esasını görüşecek olan Danıştay 13. Dairesi üyeleri ile yürütmenin durdurulması kararını itirazen inceleyecek olan Genel Kurul üyelerini etkileme amacına yönelik olduğu öne sürüldü.

Ercan Şakir Gül hakkında, "Halis Toprak'a hakaret", "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" ve "yargı görevi yapanı etkilemek" suçlarından soruşturma yapılarak, dava açılması talep edilen dilekçede, müştekinin uzlaşmayı kabul etmediği ve tazminat haklarını saklı tuttuğuna da yer verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir