Toptan DTP'lilere seslendi

TBMM Başkanı, DTP'li milletvekillerine "Bizim sözlerimiz dost sözleridir, onlara kulak vermelerini salık veririm" çağrısı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP'li milletvekillerinin Parlamentoda bulunuşunu Türkiye için çok önemli bir şans saydığını belirterek, "Bizim sözlerimiz dost sözleridir, onlara kulak vermelerini salık veririm" dedi.

Parlamento binasında haberciler için yaptırılan yeni basın odasının açılışında konuşan TBMM Başkan Köksal Toptan, bir gazetecinin "Dün bütçe görüşmelerinde biraz gerildiniz galiba..." demesi üzerine, gülerek,"Laf atmalar parlamentoların rengidir" dedi.

Dünkü bütçe tartışmalarından çok mutlu olduğunu, kürsüden güzel fikirlerin ortaya konulduğunu ve bunlara karşı fikirlerin söylendiğine işaret eden Toptan, "Öyle umut ediyorum ki bütçe uygulayıcıları dünkü konuşmalardan yararlanacak. Olaya bence böyle bakmak lazım. Belki de son yıllarda arzulanan bütçe geneli üzerindeki tartışmayı hep beraber yaşadık. Geneliyle bakıldığında dünkü müzakereler çok iyi ve çok verimliydi" ifadesini kullandı.

"Kulak versinler"

Bir gazetecinin, "Bir grup milletvekilinin Meclis dışında da milletvekilliğine uygun olmayan davranışlarına ilişkin herhangi bir girişimi olup olmayacağı" sorusuna karşılık Toptan, şunları söyledi:

"Hayır, onlarla ilgili parlamento dışı eylemleri ve sözleriyle ilgili bizim yapacağımız çok fazla bir şey yok. Konuyla ilgili devletin birimleri, herhalde çalışıyorlardır. Şundan anlıyoruz, bu arkadaşlarımızla (DTP'li milletvekilleri) ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılması tezkereleri geliyor. Ben de bunları Karma Komisyona havale ediyorum. Benim burada söyleyebileceğim, bir meclis başkanı, ama onunda ötesinde bir ağabey olarak sözlerime kulak vermeleridir. Ben onların Parlamentoda bulunuşunu Türkiye için çok önemli bir şans, çok önemli bir çeşitlilik unsuru olarak sayıyorum. Onların Parlamento çalışmalarında daha yararlı ve verimli olabilmeleri için her şeyi yapıyoruz. 338 kişilik AK Parti Grubuna tanıdığımız imkanları onlara da olabildiği kadar tanımaya çalışıyoruz. Bizim sözlerimiz dost sözleridir, onlara kulak vermelerini salık veririm."