Torba tasarısına usul ayarı

Komisyonda daha önce önergelerle tasarıya eklenen maddeler, AK Parti'nn teklifiyle tasarıya girmiş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ağırlıklı olarak Gelir Vergisi Kanunu olmak üzere çeşitli kanunlarda değişiklik öngören "Torba tasarı"ya, "usul düzenlemesi" yapıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın bir maddesi hariç diğer maddeleri daha önce görüşülen "Torba tasarı"da yer alan bazı hükümleri içeren kanun teklifini görüşmek üzere toplandı.

Tasarıya göre, ücretlilerin gelir vergilerindeki yüzde 27'lik dilimin üst sınırı 50 bin liradan 76 bin 200 liraya yükseltiliyor. Böylece, üst gelir grubundaki ücretlilere 2 bin 100 TL'ye kadar vergi iadesi yapılacak.

Düzenlemeye göre, elektronik ortamda tebligat yapılabilecek. Tüketici kredilerinin temini ve geri ödenmesi amacıyla düzenlenen kağıtlar damga vergisinden istisna tutulacak. Milli Piyango'nun şans oyunları özel sektöre yaptırılabilecek. TBMM hesaplarının denetimini Sayıştay yapacak. Sanayi ve Ticaret bakanlığı müfettişleri odaların banka hesaplarına ulaşabilecek. Futbol kulüplerinin de aralarında olduğu GSM aracı kuruluşları satışları üzerinden vergi ödemeyecek. Hurda kamyonların teslimi durumunda, vergi silinmesine ilişkin uygulamanın süresi uzatılacak, kapsamı genişletilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir