Törende soğuk rüzgarlar esti

Erdoğan ile Bahçeli arasındaki 'bozkurt' gerginliği, Meclis'teki törende de hissedildi. Kılıçdaroğlu törene katılmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – 23’üncü yasama döneminin son 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları TBMM’de yapıldı.

Meclis Başkanı Şahin kutlamaları kabul ederken, törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı.

Törende Başbakan Erdoğan sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’le tokalaştı ve bir süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında seçim meydanlarındaki gerilim törene de yansıdı. Başbakan Erdoğan törende Bahçeli ile tokalaşmadı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tören salonunda kutlamaları kabul etti. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene ilk gelen siyasi parti genel başkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve grup başkanvekilleri Oktay Vural ile Mehmet Şandır’la birlikte törene katıldı.

TBMM’deki törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kuvvet Komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, general ve amiraller katıldı. Çok az sayıda milletvekilinin katıldığı gözlenen törende Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em de yer aldı. Törene DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı.

Kılıçdaroğlu törene katılmadı

TBMM’de grubu bulunan siyasi parti liderleri içinde törene katılmayan tek genel başkan ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP’yi, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin temsil ettiği törende CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de yer aldı. Baykal’ın, kutlamalar sırasında Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’le de kısa süre sohbet ettiği görüldü.

Başbakan, Orgeneral Koşaner’le sohbet etti

Törende Başbakan Erdoğan sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’le tokalaştı. Salonda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer davetlilerle tokalaşmayan Başbakan Erdoğan, Koşaner’le bir süre ayaküstü sohbet etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir