Tornavida operasyonunda 10'dan fazla gözaltı

Muhsin Yazıcıoğlu hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmada 10'un üzerinde kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talebiyle başlatılan aramalar kapsamında, 10'un üzerinde kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Malatya'da 3 askeri personele ait lojman ve ofisteki aramalar, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy'un gözetiminde devam ediyor.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan aramalar kapsamında, 5 kente yapılan operasyonların ardından 10'un üzerinde kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili karar alındığı, bunlar arasında Malatya'daki 3 askeri personelin de bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Avcı, Malatya Adliyesine gelerek Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığında yetkililerle bir süre görüştü. Avcı, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Sivil Havacılık'ta inceleme

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Özel Yetkili Savcılığın talebi doğrultusunda polisin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün de inceleme yaptığını söyledi.

Yıldırım, ''Bu sabah Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde operasyon başlatıldığı'' yönündeki soruya ''Ne operasyonu, hiçbir şey yok'' karşılığını verdi. Yıldırım, ''Konu yargıda olduğu için Malatya Özel Yetkili Savcının talebiyle Sivil Havacılıkta bir inceleme yapıyor polis. Herhangi bir gözaltı falan yok. Arkadaşların bilgisine başvuruldu. Bazı bilgi belgeler hakkında bilgiler alındı'' dedi.

Pilot Binbaşının evinde arama

Operasyon kapsamında, Antalya'da, bir süre önce Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) istifa eden pilot binbaşı M.Ç'nin evinde arama yapıldığı bildirildi.

TSK'dan istifa ettiği öğrenilen M.Ç'nin evde bulunmadığı tespit edildi.

İzmir'deki arama tamamlandı

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtindeki Merkez Komutanlığında yapılan arama sona erdi.

Merkez Komutanlığında görevli bir astsubayın ofisinde ve lojmanında cumhuriyet savcısının nezaretinde polis ve askerler tarafından yapılan aramada bazı belgelere el konulduğu, astsubayın bilgisayarındaki bilgilerin yedeklendiği bildirildi.

Aramada elde edilen dokümanların Malatya'ya gönderileceği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir