Torpil iddialarına yanıt

Bakan Fikri Işık, CHP'li Koç'un 'KPSS'ye girmeden torpil yapılıyor' şeklindeki açıklamalarında katıldığı TV programında yanıt verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÜBİTAK'a genel sekreter olmak için memur olma şartı bulunmadığını belirterek, "Arkadaşımız (TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu), kurumda 25 yıl çalışmış pek çok hizmeti olmuş. Siyasal Bilimler mezunu bir arkadaşımızı genel sekreter olarak atamışız. Bunun neyi tuhaf, neyi garip? Bu işin memurlukla ne alakası var doğrusu bunu çok anlayabilmiş değilim" dedi. 

Bakan Işık, NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un 'KPSS'ye girmeden torpil yapılıyor' şeklindeki açıklamaları hatırlatılarak, "Sizin de bir tanıdığınızın ismi geçtiği için bir şey söylemek ister misiniz?" sorusu üzerine Işık, şöyle konuştu: 

"Benimle ilgili dünkü yazıyı ben de gördüm. İşte yakın arkadaşı Arif Koyuncu, TÜBİTAK'a genel sekreter yapılmak için memur yapılmış. Tabi bu arkadaşların, ellerine tutuşturulan kağıdı inceleme gibi bir zahmete bile katlanmadıklarını biliyoruz. TÜBİTAK'a genel sekreter olmak için memur olma şartı yok. Bu arkadaşımız 25 yıl TÜBİTAK'ta çalışmış, kurumu çok iyi bilen bir arkadaşımız. Orada burslara bakmış, pek çok noktada hizmeti olan bir arkadaşımız. Biz göreve gelince TÜBİTAK'ı bilen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu bir arkadaşımızı TÜBİTAK'a genel sekreter olarak atamışız. Bunun neyi tuhaf, neyi garip? Bu işin memurlukla ne alakası var doğrusu bunu çok anlayabilmiş değilim. Ama bu özellikle CHP'de bu çok fazla oluyor. Paralelciler ellerine bir kağıt tutuşturuyorlar bunlarda hemen onu okuyorlar. Ama bu işin arkası ne önü ne? Yani TÜBİTAK'a genel sekreter olmak için memuriyet şartı var mı, yok mu? Buna dahi bakmaya zahmet etmemişler ondan sonra da böyle komik durumlara düşebiliyorlar yani." 

Işık, istisnai kadronun AK Parti döneminden önce verilmiş bir hak olduğunu belirterek, "Dolayısıyla hiç kimse kendisine verilen bir hakkın kullanımından dolayı 'bunu niye kullandığınız' diye bir şey söylemez, söylenmemesi de gerekiyor. Kaldı ki işte bugün bazı gazetelerde Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK başkanlığı döneminde kendi bizzat yakın akrabası kaç kişiyi SSK'ya aldığıyla ilgili pek çok haber var. Biraz Sayın Haluk Koç onlarla da ilgilense iyi olur" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir