Toshiba Estia havadaki enerjiyle ısıtacak

Ürün, ısıtmada ana enerji kaynağı olarak havayı kullanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Alarko Carrier'ın Türkiye distribütörü olduğu Toshiba'nın, ısıtma sektöründe yeni bir dönemi başlattığı belirtilen "Estia" ürünü tanıtıldı.
Toshiba Estia, "havayı ana enerji kaynağı olarak kullanarak" diğer ısıtma sistemlerine göre bazı illerde yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf sağlayabiliyor.
Basın toplantısında konuşan Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, Toshiba'nın, Avrupa ile eş zamanlı olarak tanıtımı gerçekleştirilen Estia ile Türkiye'de ilk defa ısıtma pazarına girdiğini belirtti. 
Avrupa ısıtma pazarında trendin, fosil yakıtları kaynak olarak kullanan ürünler yerine alternatif enerji kaynaklarına yönelen ve doğada bulunan ısıyı, kullanım alanlarına aktarmaya yarayan sistemler olan ısı pompası kullanmak olduğunu anlatan Şahin, yakın gelecekte Türkiye ısıtma pazarında önemli değişiklikler olmasını ve ısı pompalarının pazardaki paylarının çok artmasını beklediklerini ifade etti.
Dayanıklı, kaliteli, yenilikçi ürünler ile tüketicilere tasarruf ve konforu bir arada sunduklarını, bunu yaparken çevreye de maksimum duyarlılık gösterdiklerini vurgulayan Şahin, "Toshiba Estia, bacagazı emisyonu olmaması ve çevre dostu soğutucu gaz R410A ile çalışması sayesinde çevreyi koruyor. Ayrıca yaptığımız araştırmalarda gördük ki Estia kullanılması halinde diğer ısıtma sistemlerine göre İstanbul'daki kullanıcı yüzde 30, İzmir'deki kullanıcı yüzde 34, Adana'daki kullanıcı yüzde 45, Antalya'daki kullanıcı ise yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf ediyor" diye konuştu.
Ürünün özellikleri
Ana enerji kaynağı olarak havayı kullanan Toshiba Estia havadan suya ısı pompaları, kullanıcılara ısıtma, sıcak su temini ve soğutma imkanını bir arada sunuyor. Estia ile kullanıcılar evleri ya da iş yerlerini 2 bölüme ayırarak diledikleri derecede farklı sıcaklıklarda ısıtabiliyor. 
Dış ortam havasından alınan ısıyı sistemdeki suya en verimli şekilde aktaran Estia, istenilen sıcaklık derecesi için ne kadar güce ihtiyaç olduğunu hassas bir şekilde hesaplıyor ve yalnızca ihtiyaç kadar elektrik tüketiyor. Dışarıda havanın ılık olması durumunda daha düşük radyatör sıcaklığı sağlayan ve bunu otomatik olarak ayarlayan sistem, aynı kontrol tekniği ile dış ortamın çok soğuk olduğu durumlarda daha sıcak radyatör suyu üretilmesini sağlıyor. Estia, sisteme radyatör yerine Fancoil ünitesi takılması halinde istenildiği takdirde sıcak yaz aylarında tüm mekan için konforlu bir soğutma sistemi haline de dönüşüyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir