TP Dağıtım Genel Müdürlüğü'ne Harun Şahbaz atandı

Şahbaz, daha önceden Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kıdemli Proje Koordinatörü görevini yürütüyordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) iştiraki TP Dağıtım Genel Müdürlüğü görevine atanan Harun Şahbaz görevine başladı.

TP Petrol Dağıtım şirketinden yapılan açıklamada, TP Petrol Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlük makamına, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kıdemli Proje Koordinatörü görevini yürüten Harun Şahbaz atandığı belirtildi.

Açıklamada, 2 yılda şirketi ilk sekize girmesini sağlayan TP Petrol Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Satır görevini 30 Nisan tarihinde Şahbaz'a devrettiği bildirildi.

TP Petrol Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Coşkun, Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Ertan Sulayıcı'nın atandığı ifade edilen açıklamaya göre, Şahbaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünden 2000 yılında mezun oldu ve eğitim yaşamına 2005 yılında Georgia State Üniversitesi Ekonomi Bölümü dalında yüksek lisans ve doktora ile devam etti.

2002-2005 yılları arasında Georgia State Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi, 2005 – 2007 yılları arasında ABD'de Berk Investment ile KIP'de çalışan Şahbaz, 2008 – 2010 yılları arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda Kıdemli Proje Direktörü olarak, proje fizibilitelerinin değerlendirilmesi, finansal kurumlar ve uluslararası fonlarla irtibat sağlanması, Kuzey Amerika kaynaklı projelerinin koordinasyonunun sağlanması, PPP (Kamu Özel İşbirliği) ve sağlık projelerinde görev aldı.

Evli olan Harun Şahbaz, İngilizce biliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir