Trabzon'da oteller full çekiyor

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları nedeniyle Trabzon'da otellerde doluluk oranı yüzde 100'e çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Trabzon'da Pazar günü yapılacak açılış töreniyle başlayacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) nedeniyle oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez olimpiyat adı altında Trabzon'da düzenlenen EYOF'un, kentteki turizm yoğunluğunu zirveye taşıdığını söyledi.

Şehrin çehresini değiştiren olimpiyatlar için kente gelen sporcu, antrenör, idareci, davetli ve ailelerin büyük bir hareketlilik oluşturmaya başladığını dile getiren Gürkök, şöyle devam etti:

"Oyunlar için gelecek sporcuların kalacakları yer belli, onlar Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Kampüsü üzerindeki olimpiyat köyünde kalacak. İdareci ve davetliler ise komitenin belirlediği kent merkezindeki otellerde konaklayacak. Bu grupların dışında kalan ve sporcuların ailelerinden oluşan konuklar ile oyunları izlemeye gelen turistler ise Trabzon ve ilçelerindeki otellerde kalacak. Şu anda iki tur şirketimiz bu ailelerle ilgileniyor. Hiçbirini geri çevirmiyoruz. Tüm otellerimiz, ilçe otelleri de dahil bu ay sonuna kadar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı."

EYOF'un yanı sıra yaz mevsimi nedeniyle yaşanan turizm yoğunluğun süreceğini belirten Gürkök, "Bölgeye dışarıdan gelenler de var, iç turizm de var. Ağustos ayının ilk haftasına kadar bu doluluk oranlarının sürmesini bekliyoruz. Birkaç günlük düşüşün ardından Ağustos ayının 13, 14 ve 15'inde Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nda dini etkinlikler gerçekleştirilecek. 13'ünde büyük katılım bekleniyor. Dolayısıyla o dönemlerde de otellerde yer bulmak mümkün olmayacak" dedi.

Gürkök, EYOF nedeniyle Trabzon'a gelecek 50'ye yakın Avrupa ülkesinin vatandaşlarının kenti tanımasını ve kentin simgelerini görmesini istediklerini anlatarak, "Özellikle günübirlik tur isteklerini karşılamaya çalışacağız. EYOF komitesinin de olimpiyat köyünde stant kurmamız yönünde talebi oldu. Oraya bir stant kurarak günübirlik turlarla turistlere Trabzon'u detaylı şekilde tanıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir