Trakya Cam ve Saint-Gobain ortak girişim sözleşmesi imzaladı

Düzcam, ayna ve kaplamalı cam hattı yatırımlarına yönelik Ortak Girişim Sözleşmesi imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Trakya Cam ve Saint-Gobain, Rusya Tataristan Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek düzcam, ayna ve kaplamalı cam hattı yatırımlarına yönelik Ortak Girişim Sözleşmesi imzaladı.

Konuya ilişkin açıklamada, Trakya Cam ve Saint-Gobain'in Rusya'da bir süredir çalışmalarını sürdürdükleri ortak yatırım projeleri kapsamında, Tataristan Cumhuriyeti Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi'nde yüzde 70 Trakya Cam - yüzde 30 Saint-Gobain ortaklığında gerçekleştirilecek düzcam, ayna ve kaplamalı cam hattı yatırımlarına yönelik bir Ortak Girişim Sözleşmesi (Joint Venture Agreement) imzaladıkları belirtildi.

Toplam 184 milyon euro tutarındaki yatırımların ilk aşaması olan düzcam yatırımına bu yılın sonunda başlanılması ve 2012 yılının ikinci yarısında tamamlanmasının hedeflendiği dile getirilen açıklamada, ayna ve kaplamalı cam hattı yatırımlarının ise düzcam yatırımının ardından aşamalı olarak devreye alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, Trakya Cam ve Saint-Gobain'in, düzcam sektöründe yüksek büyüme potansiyeline sahip ülkelerden biri olan Rusya'daki bu yatırım hamlesiyle, ülkede yerel üretici konumuna geleceği ve büyümelerine yönelik olarak önemli bir adım daha atmış olacakları ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir