Transfere milyonlar yatıranlar SGK'da kara listede

Transfer sezonunda milyonlar harcayan bazı kulüpler SGK'ya prim borçları nedeniyle kara listeye girdiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Transfer sezonunda kesenin ağzını açan bazı spor kulüpler, ödemedikleri primler nedeniyle sigorta borçluları listesine girdi.

Alınan bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim borçlarının yeniden yapılandırılmasının ardından 100 bin lira ve üzerinde sigorta prim aslı borcu bulunan işverenlerin listesini güncelledi.

Sigorta borçluları listesine bu yıl 3 bin 996 işveren girdi. Listede, bazı belediyeler, kamu kuruluşları, tekstil firmaları, sağlık kuruluşları, özel eğitim kurumları ve turizm işletmeleri bulunuyor.

SGK borçluları arasında spor kulüpleri de yer aldı. Listeye çeşitli liglerden 11 spor kulübü girdi.

Borçlu kulüplerin başını 773 bin 450 liralık sigorta borcuyla Adanaspor Spor Faaliyetleri A.Ş çekti. Borçlular listesinde 203. sırada yer alan Adanaspor, transfer sezonunda Beşiktaş ve Galatasaray'ın Ersan Adem Gülüm'ü transfer girişimlerinde uzun süre gündemde yer almıştı. Gülüm'ü renklerine katan Beşiktaş, sözleşme fesih bedeli olarak Adanaspor Kulübü'ne 2 milyon euro ödemeyi taahhüt etmişti.

Adanaspor'u listede 301. sırada bulunan Gaziantepspor Kulübü izliyor. Bu sezon kadrosunu Yasin Pehlivan (Rapid Wien), Taşkın Çalış (B. Monchengladbach) ve Bekir Ozan Has (Bursaspor) ile güçlendiren Gaziantepspor'un, 590 bin 464 lira sigorta borcu bulunuyor.

Çorlu Spor Kulübü de 398 bin 320 lira borçla 542. sırada yer alıyor.

Beşiktaş'ın 396 bin 337 liralık borcu var

Borçlular listesinin 548. sırasında üç büyüklerden Beşiktaş bulunuyor. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, SGK'ya olan 396 bin 337 liralık borç nedeniyle listeye girdi.

Hareketli bir transfer sezonu yaşayan Beşiktaş, kadrosuna Egemen Korkmaz (Trabzonspor), Veli Kavlak (Rapid Wien), Tanju Kayhan (Rapid Wien), Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği), Burak Kaplan (B.Leverkusen), Sidnei (Benfica), Ersan Adem Gülüm (Adanaspor), Mehmet Akyüz (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Bebe'yi (Manchester United) kattı.

Beşiktaş Kulübü'nün İMKB'ye yaptığı bildirimlere göre, Benfica'dan kiralık olarak kadroya katılan Brezilyalı futbolcu Sidnei Rechel Da Silva Junior'a gelecek sezon için 1 milyon 100 bin euro ödenecek. Siyah-beyazlı kulüp, 22 yaşındaki stoperin kiralanma bedeli olarak da kulübü Benfica'ya 200 bin euro ödemede bulunacak.

Ersan Adem Gülüm'ün transferi için sözleşme fesih bedeli olarak Adanaspor Kulübü'ne 2 milyon euro ödeyecek Beşiktaş, ayrıca oyuncunun 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası karşılaşmalarında yer almasına bağlı olarak Adanaspor'a sezon başına 1 milyon euroya kadar ek ödeme yapabilecek.

Beşiktaş, Mehmet Akyüz'ün transferi için TKİ Tavşanlı Linyitspor'a sözleşme fesih bedeli olarak 900 bin lira ödeyecek. Kulüp ayrıca oyuncuya 2011-2012 sezonu için 450 bin lira garanti ücret ve 25 bin lira maç başı ücreti, 2012-2013 sezonu için 550 bin lira garanti ücret ve 30 bin lira maç başı ücreti ödemesinde bulunacak.

Siyah-Beyazlılar ayrıca Mustafa Pektemek'in transferi için de Gençlerbirliği'ne sözleşme fesih bedeli olarak 4 milyon euro ödeyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir