Tropikal A.Ş. ile Riverside ortak oldu

İki şirket, 20-30 milyon dolarlık sermayeyle ortaklık anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'deki ilk kuru kedi-köpek maması üreticisi olan Tropikal A.Ş. ile ABD'nin girişim sermayesi şirketi Riverside ortaklık anlaşması imzaladı.

Tropikal A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) İzzet Saban, yaptığı açıklamada, dünyada ilk kez pet sektöründe hizmet veren bir firmayla anlaşma imzalayan Riverside'ın yatırım amacıyla Tropikal A.Ş'yi ve Türkiye'yi seçmiş olmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Saban, "Bu işbirliği, ülkemizdeki pet pazarının gelişimi adına çok iyi bir fırsat yaratmıştır ve bu fırsatı en verimli şekilde değerlendirmek için Tropikal A.Ş. olarak üzerimize düşen görevi üstlenmeye hazırız" dedi.

Türkiye'de pazar lideri konumunda bulunduklarını, ürünleriyle yurt dışına da açıldıklarını dile getiren Saban, Riverside ile gerçekleştirdikleri işbirliği sonucunda yapılacak yatırımla birlikte üretim kapasitelerinin artacağını ve hedeflerinin de yükseleceğini ifade etti.

Riverside Europe Başkan Yardımcısı Adam Pietruszkiewicz ise Tropikal A.Ş'yi tercih etmelerinde, şirketin bugüne kadar başarılı bir şekilde sürdürdüğü çalışmaların ve pazarda üstlendiği rolün etkili olduğunu kaydetti.

Pietruszkiewicz, 20-30 milyon dolarlık bir sermayeyle girdikleri ortaklıktan beklentilerinin büyük olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir