TRT personel alım sınavına, iptal davası

Haber-Sen Genel Başkanı, TRT'nin çeşitli kadrolarına personel alımı için açtığı sınava, yürütmesinin durdurulması ve iptali davası açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, TRT'nin, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilecek personel için açtığı sınavın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtıklarını ifade etti.

Yılbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, sınavın yardımcı prodüktör, stajyer spiker, stajyer muhabir, stajyer montajcı, kamera asistanı, sesçi, ışıkçı, resim seçici, mühendis unvanlı kadrolara personel alımı için açıldığını hatırlattı.

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk defa kamu hizmetine atanacaklar için yapılan bir sınav olmasına rağmen kurum personeline de bu kadrolara atanabilmek için aynı koşulun getirildiğini, bunun hukuka aykırı olduğunu savunan Yılbaşı, ön koşul olarak yalnızca 28–29 Haziran 2008'de yapılan KPSS sınavının aranmasının hukuksuz olduğunu iddia etti.

Sınav başvurusunun yalnızca internet üzerinden yapılmasını eleştiren Yılbaşı, sınavın yalnızca sözlü olarak yapılmasının da yargı yolunu kapattığını kaydetti. Yılbaşı, TRT Yönetim Kurulu'nun 4 Eylül 2008 tarihinde aldığı kararıyla iptal edilen unvanlar için sınav açmasının da hukuka aykırı olduğunu savundu.

TRT yönetimine, sınavla ilgili işlemlerin durdurulması için başvuruda bulunduklarını ancak işlemlerin sürdüğünü ifade eden Yılbaşı, bu nedenlerle sınavla ilgili işlemlerin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle idare mahkemesine dava açtıklarını ifade etti.