TRT'de bin 97 kişi emekli oldu 524 kişi atandı

Arınç, TRT Genel Müdürü Şahin'in göreve başladığı günden itibaren, bin 97 kişinin emekli olduğunu, 524 kişinin de atamasının yapıldığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in göreve başladığı 23 Kasım 2007'den itibaren, bin 97 kişinin emekli olduğunu, 524 kişinin de atamasının yapıldığını bildirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'ün yazılı soru önergesini İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıtlayan Arınç, diğer yayın kurumlarında olduğu gibi, TRT'de de bütün yayınların kendi yapımlarından oluşmasının mümkün olmadığını kaydetti. TRT'de dış yapım oranının, Avrupa ülkelerindeki yayın kurumlarının dış yapım oranlarından düşük olduğunu ifade eden Arınç, kurum yayınlarının çoğunun iç yapımlardan oluştuğunu kaydetti.

TRT'deki kurum içi ve dışı her projenin ilgili komisyonlar tarafından değerlendirildiğini ve bu komisyonların yapımını uygun gördüğü projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Arınç, program hizmet alımlarının, ilgili yasalar ve mevzuat çerçevesinde yapıldığını hatırlattı. Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü Şahin'in göreve başladığı 23 Kasım 2007'den itibaren, bin 97 kişinin emekli olduğunu, 524 kişinin de atamasının yapıldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, kurumun yayın ilkelerini, kanal kimliğini, kurumun diğer kanalları ile kurum dışı kanalların yayın akışlarını, araştırma sonuçlarını ve izleme-dinlenme oranı analizlerini dikkate alarak yayın akış planlarını hazırlamak, uygulamasını sağlamak amacıyla, görsel medya alanında faaliyette bulunmak üzere 20 kanal koordinatörlüğü kurulduğunu bildirdi.