TSE, AB'ye girdi

Avrupa Birliği'nin 2 standart kuruluşu, TSE'nin tam üyeliğini kabul etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KAYSERİ - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, "Avrupa Birliği'nin 2 standart kuruluşu, TSE'nin tam üyeliğini kabul etti" dedi.
Boydak Holding bünyesindeki Merkez Çelik A.Ş'nin 10 tedarikçi firmasının, TSE Kalite Yönetim Belgesi almaları nedeniyle düzenlenen toplantıya katılan TSE Başkanı Şentürk burada yaptığı konuşmada, TSE'nin standartlarının ve çalışmalarının Avrupa Birliği (AB) normlarında olduğunu bildirdi.
Şentürk, Türkiye'de yıllardır, TSE'nin standartlarının, Avrupa Birliği standartları ya da normlarıyla uyup uymadığının tartışıldığını, ancak Kasım ayının son günlerinde bu tartışmalara son noktanın konulduğunu ifade ederek, "Buradan sizlere ilk defa açıklıyorum ki, AB'nin 2 standart kuruluşu, Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) ve Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI), TSE'nin tam üyeliğini kabul etti. Türkiye olarak üyesi olmak için uzun yıllardır mücadele verdiğimiz AB'ye, TSE olarak biz girdik" diye konuştu.
Bu üyelikle birlikte TSE'nin yaptığı çalışmaların ve koyduğu standartların, AB standartlarından geri olmadığının en üst düzeyde tescil edildiğini de vurgulayan Şentürk, "Her şey Türk insanının daha iyi ve kaliteli yaşaması için. Her şey, geleceğimiz olan çocuklarımız için. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam edeceğiz" dedi.
AB Standart kuruluşları
Avrupa'da standardizasyon çalışmaları, Avrupa Elektronik Standardizasyon Komitesi (GENELEC), Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI) ve Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) tarafından yürütülüyor. TSE'nin tam üyeliğini kabul eden AB standart kuruluşu CEN, elektronik ve telekomünikasyon dışındaki her konuda standart belirliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir