TSK: İddialar hiçbir belgeye dayanmıyor

Genelkurmay Başkanlığı'nın 3. Ordu eski Komutanı Saldıray Berk’le ilgi hazırladığı raporda, “İddialar kişisel ve farazi değerlendirmedir” ifadeleri yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı’nın Erzurum’daki “Ergenekon” soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi olan Üçüncü Ordu eski Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'le ilgili soruşturma dosyasında  “İddialar kişisel ve farazi değerlendirmedir” ifadesi yer aldı.

Ekleriyle birlikte yaklaşık 500 sayfalık raporun altında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun imzası bulunuyor.

Raporda, dönemin Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in Erzurum ve Erzincan'da “Ergenekon” terör örgütene bağlı olarak faaliyet gösterdiği iddialarıyla ilgili Saldıray Berk' le birlikte 10 general, 16 subay, 2 astsubay ve bir uzman erbaşın ifadesi de yer alıyor.

Rapor, 3. Ordu’da Kara Kuvvetleri planmasına uygun olarak seminer düzenlendiğini, ancak konusunun PKK ile mücadele olduğunu vurguluyor.

Seminere katılan 17 askeri personelin de seminerde PKK dışında hiçbir konunun konuşulmadığı bilgisini verdiği kaydediliyor.

Albay Dursun Çiçek'in ise seminere katılmadığı gibi kesinlikle Erzincan'a gelmediği vurgulanıyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir